Teknoloji

Acer Swift Serisi Dizüstü Bilgisayarlar Yakında Yeni AMD Ryzen AI 300 Serisi İşlemcilere Sahip Modellerle Yenilenecek

AMD destekli PC’lerin bu sınıfında sunulan daha fazla CPU ve GPU çekirdeği yüklemesinin yanı sıra ultra verimli NPU ile donatılmış olan AMD işlemciler, Acer’ın yeni nesil yapay zeka bilgisayar seçeneklerinde devrim niteliğinde hız ve performans sunmaya hazırlanıyor.

Acer Swift Serisi Dizüstü Bilgisayarlar Yakında Yeni AMD Ryzen AI 300 Serisi İşlemcilere Sahip Modellerle Yenilenecek

AMD destekli PC’lerin bu sınıfında sunulan daha fazla CPU ve GPU çekirdeği yüklemesinin yanı sıra ultra verimli NPU ile donatılmış olan AMD işlemciler, Acer’ın yeni nesil yapay zeka bilgisayar seçeneklerinde devrim niteliğinde hız ve performans sunmaya hazırlanıyor. Yeni modeller, Copilot+ PC deneyimleri[1] piyasaya sunulduğunda da ücretsiz güncelleme alabilecek. 

Acer Inc. COO’su Jerry Kao, “Yapay zeka; oyun, içerik oluşturma, profesyonel ve günlük kullanım alanlarında müşterilerimizin bilgisayarlara yönelik beklentilerini yeniden şekillendirmeye devam ediyor. AMD ile beraber müşterilerimize benzeri görülmemiş bir güç ve performansla daha fazla yapay zeka destekli deneyimi mümkün kılıyoruz. Önümüzdeki aylarda AMD Ryzen AI 300 Serisi işlemcilerle güçlendirilmiş yeni sistemleri duyuracak olmanın heyecanını yaşıyoruz.” dedi. 

AMD Bilgi İşlem ve Grafik İş Grubu Kıdemli Başkan yardımcısı ve Genel Müdürü Jack Huynh “İnce ve hafif yeni nesil yapay zeka bilgisayarlarında Acer’la iş ortaklığı yapmaktan heyecan duyuyoruz. Acer’la; 50 TOPS işlem gücüyle dünyanın en güçlü NPU’suna; yeni nesil Zen 5 mimarisine sahip dünyanın en hızlı APU[2]’suna; oyun için dünyanın en iyi grafiklerine sahip 3’üncü nesil AMD Ryzen AI işlemcilerimizi içeren yeni bir AI PC kategorisi yaratıyoruz.” dedi. 

Yeni yüksek performanslı “Zen 5” mimarisini temel alan, 12 adede kadar yüksek performanslı çekirdek ve 24 iş parçacığına sahip AMD Ryzen AI 300 işlemcilerin, ultra ince dizüstü bilgisayarlar için üst düzey performans sunması öngörülüyor. AMD Ryzen™ AI’ın bir parçası olarak yeni işlemciler, 50+ NPU TOPs’a varan yapay zeka bilgi işlem performansı[3] sağlamak için yeni AMD XDNA™ 2 teknolojisinden yararlanarak gelecek olan Acer Swift dizüstü bilgisayarlarda kullanıcıların yapay zeka yeteneklerini yerel olarak kullanabilmesine ve üretken yapay zeka uygulamaları, Büyük Dil Modelleri ve AI asistanlarını doğrudan çalıştırmasına olanak tanıyacak. Böylece kullanıcılar internet erişimine ihtiyaç duymadan ve pil ömründen ödün vermeden yaratıcılıklarını ve üretkenliklerini en üst düzeye çıkarabilecekler. 

AMD Ryzen AI 300 Serisi işlemciler, ağır bilgi işlem iş yüklerinde bile daha düşük güç tüketimi ve mükemmel pil ömrünü için optimize edildiği gibi, ek olarak, daha yüksek ivmeli bir üretkenlik sunmak ve hızlı yanıt verme duyarlılığı için 36 MB’a kadar önbellek seçeneği sunuyor. Yerleşik AMD Radeon™ 800M grafikler ise ayrık bir grafik kartı[4] olsun veya olmasın, yüksek çözünürlüklü ekran desteği ve hızlandırmalı kodlama sağlıyor.  

[[1]]  Kullanıma sunulduğu zaman ücretsiz güncellemeleri gerektirir. Zamanlama cihaza ve bölgeye göre değişir. Ziyaret edin: aka.ms/nextgenaipcs

[2] Mayıs 2024 itibariyle AMD Performance Labs tarafından Cinebench R24 ve Geekbench 6 testleri kullanılarak yapılan testler. AMD Ryzen™ AI 9 HX 370 işlemciler (45W ve 54W) için konfigürasyon: AMD referans kartı, Radeon™ 890M grafik kartı, 32 GB RAM, 1 TB SSD, VBS=AÇIK, Windows 11. AMD Ryzen™ 9 8945HS işlemci (45W) için konfigürasyon: ASUS Vivobook S16, Radeon™ 780M grafik kartı, 32 GB RAM, 2 TB SSD, VBS=AÇIK, Windows 11. Intel Core Ultra 9 185H işlemci (45W) için konfigürasyon: MSI Prestige 16 AI Evo, Intel Arc Graphics, 16 GB RAM, 1 TB SSD, VBS=AÇIK, Windows 11. İşlemci sınıfı, benzer TDP’ye sahip x86 işlemci olarak tanımlanır. Dizüstü bilgisayar üreticileri, farklı sonuçlar verecek şekilde yapılandırmaları değiştirebilir. STX-11.  

[3] Ryzen™ AI özel bir yapay zeka motoru, AMD Radeon™ grafik motoru ve yapay zeka yeteneklerini mümkün kılan Ryzen işlemci çekirdeklerinin birleşimi olarak tanımlanıyor. OEM ve ISV tarafından etkinleştirilmesi gerekmektedir ve belirli AI özellikleri henüz Ryzen AI işlemciler için optimize edilmemiş olabilir. Ryzen AI; Ryzen 5 7540U, Ryzen 5 8540U, Ryzen 3 7440U ve Ryzen 3 8440U işlemciler hariç AMD Ryzen 7040 ve 8040 Serisi işlemcilerle uyumludur. Lütfen satın almadan önce özelliklerin kullanılabilirliği için sistem üreticinize danışın. GD-220a. 

[4] Video codec hızlandırma, (en az HEVC (H.265), H.264, VP9 ve AV1 codec’leri dahil) uyumlu medya oynatıcıların eklenmesi/kurulması koşuluna tabidir ve çalıştırılamaz. GD-176.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL