Kültür Sanat

Çankaya Belediyesinin kültür merkezleri bu ay sergiler, konserler, dans gösterileri, çocuk filmleri festivali ve birbirinden renkli etkinliklerle yazı karşılıyor

Ayın ilk etkinliği Usta şair Nazım Hikmet anısına hazırlanan “Nazım Hikmet Karikatürleri Sergisi” 1-2 Haziran tarihlerinde Kuğulu Park’ta, 3 Haziran’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (DTÇSM) ziyaret edilebilecek.

Çankaya Belediyesinin kültür merkezleri bu ay sergiler, konserler, dans gösterileri, çocuk filmleri festivali ve birbirinden renkli etkinliklerle yazı karşılıyor

Ayın ilk etkinliği Usta şair Nazım Hikmet anısına hazırlanan “Nazım Hikmet Karikatürleri Sergisi” 1-2 Haziran tarihlerinde Kuğulu Park’ta, 3 Haziran’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (DTÇSM) ziyaret edilebilecek. Aynı merkezde 2 Haziran tarihinde ise Lamia Sanat Akademisi’nin “Birlikte Yaratılan Ritim” adlı bale ve müzikli dans gösterisi sanatseverlerle buluşacak. Bayraktar ve Sokullu Gelişimsel Oyunevleri ile Çayyolu ve Kıkkonaklar Çocuk Atölyesi ve 23 Nisan Oyunevi öğrencileri tarafından hazırlanan “İlk Sahnem” bale ve müzikli dans gösterisi ise 5 Haziran’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

ÇOCUK DİYARI FİLM FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
Çankaya Belediyesinden öğrencilere erken karne hediyesi geliyor. Çankaya Belediyesinin ev sahipliğinde 7. Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali 1 Haziran’da başlıyor. 7 Haziran’a kadar sürecek festivalde onlarca film çocuklarla buluşacak. Renkli etkinliklerle süslenecek festivalde minik öğrenciler, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde birçok farklı atölyede konularında uzman konuklardan ücretsiz sanat dersleri alacak. 

“MEZUNİYET SERGİLERİ” DTÇSM’DE

Çankaya Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğinde gerçekleşecek olan “Dünya Çevre Günü Karikatürleri Sergisi” 5 Haziran tarihinde Kuğulu Park’ta Başkentlilerle buluşacak. Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin tüm yıl boyunca özenle hazırladığı sanat eserleri, görsel iletişim tasarımları, grafik tasarımlar, tekstil ve moda tasarımları, gastronomi ürünleri, film ve animasyonlar, mimari projeler ve iç mimari tasarımlarının yer aldığı “Yıl Sonu Sergisi” 8-24 Haziran tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde görücüye çıkarken Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı “Mezuniyet Sergisi” 28 Haziran tarihinde aynı merkezin bütün galerilerinde sanatseverlerle buluşacak. Sergide, grafik tasarımdan iç mimarlık ve çevre tasarımı projelerine, seramikten heykele, resimden enstalasyona beş bölüm mezunlarının çeşitli disiplinlerde yarattıkları eserler 11 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek. 

YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ KONSERLERİ

Yaşar Kemal Kültür Merkezi bu ay 3 ayrı konsere ev sahipliği yapıyor. 6 Haziran tarihinde Hermes Sanat Akademisi öğrencileri, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğlenceli bir “Yıl Sonu Konseri” ile eğitim dönemine veda edecek. 13 Haziranda Legato Oda Orkestrası sahne alırken 14 Haziran’da ise Gürkan Sürmen Halk Müziği Topluluğu “Efelerin Efesi” konseri ile Başkentlilerle buluşuyor.

ZÜLFÜ LİVANELİ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE TARİHE YOLCULUK

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde ise Çankaya Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti, Türkiye Çin Dostluk Vakfı, CGTN Türk işbirliği ile Dragon Boat Festivali kapsamında düzenlenecek olan “Çin İpek Nakış ve Heykel Sergisi”, 12-14 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Koç Üniversitesi VEKAM tarafından, KOREV’in işbirliği ve Çankaya Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan “İstiklâlden İstikbale Çocuk Davamız” sergisi, 25 Haziran tarihinde Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde ziyarete açılacak. 19. Yüzyılda henüz Cumhuriyet ilan edilmeden önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yenilikçi devlet adamları ve aydınların çabalarıyla bir temele oturtulan çocuk koruma uygulamalarına odaklanan sergi, 15 Temmuz’a kadar misafirlerini ağırlayacak.

Çankaya Belediyesi’nin haziran ayı kültür sanat etkinliklerinin detaylarına ” https://kultursanat.cankaya.bel.tr/ ” adresinden ulaşılabilecek; etkinlikler, ‘cankayaks’ facebook, X ve instagram sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL