Atasoy Bilgin
Gündem

Ege Üniversitesinden uzman ekip deprem bölgesinde incelemelerde bulunacak

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen şiddetli depremlerin ardından tüm gücünü seferber eden Ege Üniversitesi; deprem konularında akademik çalışmalar yürüten bilim heyetini sahada incelemelerde ve tespitlerde bulunmak üzere deprem bölgesine gönderdi.

Ege Üniversitesinden uzman ekip deprem bölgesinde incelemelerde bulunacak

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen şiddetli depremlerin ardından tüm gücünü seferber eden Ege Üniversitesi; deprem konularında akademik çalışmalar yürüten bilim heyetini sahada incelemelerde ve tespitlerde bulunmak üzere deprem bölgesine gönderdi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde betonarme, çelik, yığma yapılar, geoteknik ve yapı malzemeleri konularında çalışmalar yürüten uzmanlardan oluşan ekip depremlerin bölgedeki mevcut yapılarda ve zeminlerde neden oldukları tesirler hakkında araştırmalar yapacaklar. Heyetteki uzman inşaat mühendisleri, 30 Ekim 2020 tarihinde Kuşadası açıklarında meydana gelen ve Bayraklı’da yıkıma neden olan İzmir Depreminde de çalışmalarda bulunmuşlardı.     

Asrın en büyük felaketleri arasında gösterilen ve merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ardışık iki depreme müteakiben ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatarak sağlık ekibini hemen bölgeye gönderen Ege Üniversitesi, şimdi de deprem bölgesindeki yapılarda incelemelerde ve tespitlerde bulunmak üzere Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü öğretim elemanlarından oluşan bilim ekibini bölgeye yolcu etti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemiz, tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. Akademik ve idari çalışanlar ile öğrencilerimizden gelen yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmayı sürdürüyoruz. Ege Üniversitesinin gönüllü sağlık ekibi de depremin hemen ardından bölgeye intikal ederek depremzedelere sağlık hizmeti sunmaya başladı. Deprem bölgesinden desteğini esirgemeyen üniversitemiz mensupları bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için tam bir seferberlik ruhu ile hareket ediyorlar. Bugün de bölgede hasar tespiti yapmak, incelemelerde bulunmak üzere betonarme yapılar, geoteknik, ulaştırma, yapı işletmesi ve malzemeleri ile zemin mekaniği konularında akademik çalışmalar yürüten bilim heyetini bölgeye uğurluyoruz.  Depremin ilk dakikasından itibaren insanüstü bir gayretle kesintisiz görev yapan kurtarma ekiplerine, sağlık personeline, yardım çağrılarına destek olan yüce gönüllü vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL