Gündem

Memnuniyet anketleriyle ölçümlemeler yapıldı müşteri devamlılık oranı yüzde 95 olarak gerçekleşti

Müşterilerine iyi bir deneyim yaşatabilmek için güncel gelişmeleri takip ederek onların ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler geliştirmeye özen gösteren Tepe Savunma ve Güvenlik, hizmet verdiği tüm projelere Müşteri Memnuniyet Anketi göndererek, gelişim sürecini ihtiyaç ve taleplere göre şekillendiriyor.

Memnuniyet anketleriyle ölçümlemeler yapıldı müşteri devamlılık oranı yüzde 95 olarak gerçekleşti

Müşterilerine iyi bir deneyim yaşatabilmek için güncel gelişmeleri takip ederek onların ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler geliştirmeye özen gösteren Tepe Savunma ve Güvenlik, hizmet verdiği tüm projelere Müşteri Memnuniyet Anketi göndererek, gelişim sürecini ihtiyaç ve taleplere göre şekillendiriyor. Müşteri devamlılık oranının, 2022 yılında yüzde 95.30 olarak gerçekleştiği bilgisini paylaşan Tepe Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Ünal Bay, “Müşterilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Böylece tüm ihtiyaçları konusunda anında bilgi sahibi oluyor ve hızlıca çözüm üretebiliyoruz. Ayrıca anketler aracılığıyla müşterilerimizin memnuniyetlerini ölçümlüyor ve ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Özel güvenlik sektörünün önemi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artıyor. AVM’ler, iş merkezleri, üretim tesisleri, fabrikalar, enerji, maden, turizm, perakende, liman, stadyum, havalimanı, eğitim kurumları, sağlık kuruluşları ve eğlence gibi birçok sektörde ve alanda görev yapan özel güvenlik görevlileri hem huzurun hem de kıymetli eşyaların korunması konusunda hizmet veriyor. Sektörde 30 yıllık tecrübesiyle ve 15 bini aşkın özel güvenlik görevlisiyle her biri kendi alanında güçlü markaların güvenlik ihtiyacını karşılayan Tepe Savunma ve Güvenlik, müşterileriyle ilişkilerini etik ve şeffaf bir şekilde yürütüyor.

 

İş stratejilerini belirlerken müşterilerinin ihtiyaçlarını dikkate alarak çözüm önerileri üreten Tepe Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Ünal Bay, özel güvenliğin günümüzde artık hemen her alanda ihtiyaç duyulan bir kavram olduğunun altını çizdi. Tepe Savunma’nın Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren bir özel güvenlik şirketi olduğunun altını çizen Bay, “Müşterilerimize uçtan uca bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu nedenle de müşterilerimizin ihtiyaçlarını anında öğrenmek ve onlara özel çözüm önerileri üretebilmek adına sürekli iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Yaptığımız çalışmalar kapsamında şirketimizin 2022 yılında Net Promoter Score (NPS) olarak adlandırılan  “tavsiye skoru”, yüzde 66 olarak kaydedildi. Müşteri ilişkilerimizdeki güçlü iletişim bağımız, hizmet kalitemiz ve yüksek NPS skorumuz ile “tavsiye edilir” bir şirketiz” diye konuştu.

 

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ EN ÜST SEVİYEDE TUTULUYOR     

Hizmet verilen tüm projeler için Müşteri Memnuniyet Anketi düzenlediklerini söyleyen Bay, “Müşterilerimiz bizim için çok değerli. Bu nedenle de hizmet kalitemizi artırmaya ve onların memnuniyetlerini en üst seviyede tutmaya önem veriyoruz. Bu doğrultuda düzenlediğimiz her bir proje için Müşteri Memnuniyet Anketi düzenleyerek bizlerden aldıkları hizmetin kalitesini ölçümlüyoruz ve yürürlükte olan sözleşmelerimizin, bir sonraki yıl hangi oranda devam ettiğini net bir şekilde görebiliyor, onlara özel deneyimlerle iş süreçlerimizi geliştiriyoruz. Yapmış olduğumuz ölçümlemeler neticesinde müşteri devamlılık oranımız, 2022 yılında yüzde 95.30 oldu. Tepe Savunma olarak, müşteri memnuniyeti konusundaki çalışmalarımızı hem süreç iyileştirmeleri hem de teknolojik altyapıya dayalı yenilikçi projelerimizle sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Öte yandan müşterileriyle aralarındaki güven bağını daha da güçlendirebilmek adına segmentasyon ve ödüllendirme planı uyguladıklarını da ifade eden Ünal Bay, müşterilerin belirli kriter ve ağırlıklara göre Platin, Gold ve Silver olarak kategorize edildiğini, bu puanlama sonucunda da segmente edilen müşterilerine, ihtiyaçlarına göre eğitim, denetim ve risk analizi gibi birçok alanda hizmetin hediye edildiğini söyledi. Bay, “Müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmek adına ödüllendirme programımız, geliştirilerek devam edecek” diye konuştu.

 

DOĞRU PERSONELLE DOĞRU HİZMET VERİLİYOR

Yeni hizmet verilmeye başlanan projeleri ile müşterileri birebir ziyaret ederek, geri bildirim almak için müşteri memnuniyet görüşmeleri gerçekleştirdiklerini de belirten Bay, “Hizmet verdiğimiz tüm müşterilerimize iyi deneyimi yaşatabilmek adına başlangıç anından itibaren, süreci aynı kalitede devam ettirebilmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda da süreci değerlendirmek ve verilen hizmet kalitesinin daha da artırılması amacıyla yeni hizmet vermeye başladığımız müşterilerimizle memnuniyet görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılar sayesinde, müşterilerimizin taleplerini en kısa sürede ilgili birimlere aktarıyor ve müşterinin talebi karşılandığında geri bildirimler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca sona eren projelerimizin ardından bilgi alışverişinde bulunuyor, bunun nedenleriyle ilgili araştırmalar yapıyor ve müşterilerimizin görüşlerini alıyoruz. Yaptığımız analizler sonucu, aksiyon planları hazırlayarak hizmet kalitemizi artırmak ve müşteri kaybını en aza indirmek için gayret ediyoruz. Müşteri memnuniyetinin geliştirilmesi amacıyla şirket içi iş süreçlerini de değerlendiriyoruz. Müşteriye özel çözümleri artırmayı ve doğru hizmeti doğru personelle verebilmeyi, böylece de daha etkin bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Şirket içerisinde farklı birim ve görevlerdeki yöneticilerin, iyileştirme projelerinde yer almalarını sağlayarak tüm departmanlar ve katmanlarda yerleşik hale getirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

ÇALIŞAN MUTLULUĞU DA ARTIRILIYOR

Müşteri memnuniyetinin yanı sıra “Çalışan Mutluluk ve Bağlılık Anketleri” gerçekleştirdiklerini ifade eden Bay, “Böylece çalışma ortamının çalışanların işlerini başarıyla gerçekleştirebilmeleri için uygunluğu, sağlık ve iş güvenliği koşullarının yeterli olup olmadığı, çalışanların nitelikleri, iş ve piyasa koşullarına uygun maaş ile ücretlendirme politikasının var olup olmadığı, adil bir ücret düzeninin varlığı, çalışanlara tanınan sosyal hakların yeterliliği, çalışanların yaptıkları işle ve kişisel gelişimleriyle ilgili eğitimler alıp almadıkları, bu eğitimlerden duydukları memnuniyetler, şirket politika ve prosedürlerinin tüm çalışanlara eşit uygulanıp uygulanmadığı gibi konularda ölçümlemeler yapıyoruz. Ölçümlerin sonucuna göre iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Buna göre, tüm ofis ve saha çalışanlarımızın mutluluğunun yüzde 9 arttığını tespit ettik. Gelecek yıl için hedefimizi ise yüzde 10 olarak belirledik” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL