Atasoy Bilgin
Ekonomi

ÖRAV ve Aflatoun arasındaki güç birliği devam ediyor

Aflatoun'un dünyada 100'ün üzerinde ülkeye yayılan "Sosyal Gelişim ve Finansal Okuryazarlık" programı, ÖRAV'ın liderliğinde Türkiye'de 2016’dan bu yana uygulanıyor   Çocuklara ve gençlere sosyal gelişim ve finansal okuryazarlık eğitimleri sunan Aflatoun International, deneyim paylaşımı yapmak ve gelecek dönem stratejileriyle ilgili bilgi aktarmak amacıyla partnerleriyle bir araya geldi.

ÖRAV ve Aflatoun arasındaki güç birliği devam ediyor

Aflatoun'un dünyada 100'ün üzerinde ülkeye yayılan "Sosyal Gelişim ve Finansal Okuryazarlık" programı, ÖRAV'ın liderliğinde Türkiye'de 2016’dan bu yana uygulanıyor

 

Çocuklara ve gençlere sosyal gelişim ve finansal okuryazarlık eğitimleri sunan Aflatoun International, deneyim paylaşımı yapmak ve gelecek dönem stratejileriyle ilgili bilgi aktarmak amacıyla partnerleriyle bir araya geldi. İstanbul Titanic Otel’de gerçekleşen ve 3 gün süren toplantıya, Aflatoun’un Türkiye’deki iş ortakları Öğretmen Akademisi Vakfı ve Habitat Derneği ev sahipliği yaptı.

Çocuklara ve gençlere sosyal gelişim ve finansal okuryazarlık eğitimleri sunan Aflatoun International, 300’den fazla iş ortağından oluşan güçlü ağı aracılığıyla her yıl 108 ülkede 10.5 milyon çocuğa ve gence ulaşıyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, 2015 yılından bu yana Aflatoun International ile yürüttüğü iş birliği kapsamında; öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren aktif vatandaşlık bilinciyle yetişmesi, finansal okuryazarlık ve sosyal girişimcilik konularını eğitim öğretim ortamlarında müfredatla uyumlu şekilde öğrenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf bugüne kadar yaklaşık 2.500 öğretmen ve onlar aracılığıyla 35.000 öğrenciye ulaştı. Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyadaki partnerleriyle bir araya gelen Aflatoun International, bu yıl bölgesel bir toplantı yaparak deneyim paylaşımının yanı sıra gelecek dönem stratejileriyle ilgili de bilgi aktardı. Aflatoun International, Öğretmen Akademisi Vakfı ve Habitat Derneği ev sahipliğinde düzenlenen toplantının ilk gününe Türkiye’de çocuk ve gençlerle finansal okuryazarlık üzerine çalışmalar yürüten farklı sivil toplum kuruluşları da davet edildi. 

Toplantıda en iyi uygulamalar paylaşıldı

10-12 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen toplantıda, en iyi uygulamaları paylaşmak ve stratejiler tasarlamak üzere bir araya gelindi. Aflatoun International’ın Avrupa ve Orta Asya'daki 20’ye yakın ülkede yer alan büyük paydaşlarıyla, 2022-2026 yılı rakamsal hedefleri doğrultusunda, bölgede iş birliklerini artırmak ve programı daha fazla yaygınlaştırmak için neler yapılabileceğine dair tüm ortaklardan görüşler alındı. Toplantının son gününde ise Öğretmen Akademisi Vakfı ve Habitat Derneği eşliğinde, 8-13 yaş arası 20 öğrenciyle 5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik programıyla ilgili atölye çalışması yapıldı. 

‘’Toplumsal kalkınmaya destek olmak en önemli amaçlarımızdan biri”
Açılış konuşmasında Aflatoun International ile ortak amaçlar doğrultusunda çok kuvvetli ve anlamlı bir iş birliği yürüttüklerine değinen ÖRAV Genel Müdürü Tuba Köseoğlu Okçu, ‘’Çocukların ve gençlerin sosyal ve finansal okuryazarlık becerilerini kuvvetlendirerek, toplumsal kalkınmaya destek olmak en önemli amaçlarımızdan biri. Bununla birlikte Aflatoun International’ın eğitim programında öğrenciyi merkeze alan aktif öğrenme tekniklerini kullanması da bizim için oldukça değerli.  Aynı amaçla çalışan 20’ye yakın ülkeden farklı kurumlarla bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşacağımız için heyecanlıyız.’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL