Atasoy Bilgin
Ekonomi

SEMIKRON ve Danfoss Silicon Power, Semikron Danfoss adı altında güçlerini birleştirdi

Güç elektroniği alanında iki küresel lider SEMIKRON ve Danfoss Silicon Power, birleşme sürecini tamamlayarak Semikron Danfoss ismini aldı.

SEMIKRON ve Danfoss Silicon Power, Semikron Danfoss adı altında güçlerini birleştirdi
  • Güç elektroniği alanında iki küresel lider SEMIKRON ve Danfoss Silicon Power, birleşme sürecini tamamlayarak Semikron Danfoss ismini aldı.
  • Semikron Danfoss, müşterilerinin ve iş ortaklarının gelecekteki büyüme planlarını desteklemek için inovasyon, teknoloji ve kapasiteye önemli yatırımlar yapacak.  
  • Yeni yapılanma, Almanya Nürnberg ve Flensburg olmak üzere iki ana bölgede faaliyetlerini sürdürecek. 
  • Claus A. Petersen CEO’luk görevine atanarak, Semikron Danfoss’a liderlik edecek. 
  • Firma, Karl-Heinz Gaubatz’ın Semikron’da yürüttüğü CEO’luk görevinden 22 Ağustos tarihi itibariyle çekileceğini duyurdu. Emekli olmayı planlayan Gaubatz, yıl sonuna kadar şirkete CTO düzeyinde desteklerini sürdürmeye devam edecek.  

 

NÜRNBERG/NORDBORG – Güç elektroniği teknolojisinde lider konumundaki SEMIKRON ve Danfoss Silicon Power, güçlerini birleştirme kararı aldı. İlk sinyallerini 2022 yılı Nisan ayında veren, 22 Ağustos’ta resmi birleşme haberini duyuran şirket, yarı iletken güç modüllerinin yeni lideri olarak Semikron Danfoss ismiyle faaliyetlerini sürdürecek. 

 

Semikron Danfoss güç elektroniği teknolojilerinde uzmanlaşan 3.500'den fazla uzman çalışan iş gücüyle, sektörel sadık müşteri kitlesine birinci sınıf teknoloji uzmanlığı sağlamaya devam edecek. Birleşme, güçlü bir büyüme planı ve gelecekteki yatırımlara kesin bir bağlılık getirecek; daha sürdürülebilir yeşil dönüşümün, enerji verimli ve karbondan arındırılmış bir geleceğin önünü açacak.

 

Yeni yapıda, SEMIKRON ve Danfoss Grup’un hak sahipleri ve ailelerinin ticari hakları korunacak; mülkiyet haklarının çoğunluğu ise Danfoss’a ait olacak. Şirket, Almanya, Nürnberg ve Flensburg’de bulunan iki ana merkezini koruyacak. Tüm küresel iştirakler, üretim tesisleri ve dağıtım kanalları ise olağan işleyişini devam ettirecek. Semikron Danfoss’un CEO olarak liderliğini Claus A. Petersen üstlenecek. CTO görevini ise; birleşme sürecini desteklemek amacıyla SEMIKRON CEO'luğundan çekilen Karl-Heinz Gaubatz devralacak. 

 

 

Semikron Danfoss'un CEO'su Claus A. Petersen; Semikron Danfoss geleceğe ilham verecek. Yeni şirketin zamanlaması mükemmel. Otomotiv, endüstri ve yenilenebilir enerji gibi kilit pazarlarda güçlü bir büyümeye sahip olduğumuz bu zamanda birleşmek; müşteriler, paydaşlar ve çalışanlarımız için büyük bir fırsat. Ayrıca, Silikon'dan Silisyum Karbür'e geçişimiz ile müşterilerimizin en güçlü ortağı olmaya hazırız.” açıklamalarında bulundu. 

 

SEMIKRON CTO'su Karl-Heinz Gaubatz“Bu birleşme SEMIKRON ve Danfoss Silicon Power için gerçekten heyecan verici bir an. Güç teknolojileri ile ilgili herkes için mükemmel bir çözüm. Tarihimizin en başarılı yıllarından biri olan 2021’de SEMIKRON ’u endüstriyel ve yenilenebilir enerji modülü uygulamalarında pazar lideri konumuna getirmeyi başardık. Şimdi eşit derecede azimli ve yenilikçi bir şirketle güçlerimizi birleştirmek bizim için çok doğru bir tercih.” dedi.

 

Danfoss Başkanı, CEO, Semikron Danfoss Yönetim Kurulu Başkanı Kim Fausing; “Elektrifikasyona geçiş, sanayide yeşil dönüşümün ana itici güçlerden biri. Semikron Danfoss teknolojileri endüstri, yenilenebilir enerji ve otomotiv sektöründe kilit rol oynuyor.* Güç modülü ambalajlamasındaki 90 yılı aşkın teknoloji liderliği tecrübemiz, yetkinliklerimiz ve bağlılığımız ile karbon ayak izini azaltma yolunda müşterilerimiz tarafından tercih edilen bir firmayız” diye konuştu.   

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL