Kültür Sanat

28 Ağustos'ta, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla kapılarını sanata ve kültüre açan 5 günlük Burhaniye Festivali sona erdi.

Söyleşiler, konserler, tiyatrolar, spor yarışmaları, toplu sünnet şöleni ile çeşit çeşit etkinliklerle süren festivalin son gün programı ise yine çok renkliydi.

28 Ağustos'ta, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla kapılarını sanata ve kültüre açan 5 günlük Burhaniye Festivali sona erdi.

Söyleşiler, konserler, tiyatrolar, spor yarışmaları, toplu sünnet şöleni ile çeşit çeşit etkinliklerle süren festivalin son gün programı ise yine çok renkliydi.

 

1. BURHANİYE ATATÜRK ZAFER KUPASI PLAJ VOLEYBOLU ŞENLİĞİ ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Festival kapsamında düzenlenen ve 3 gün süren Plaj Voleybolu Şenliği, Ören Plajı’nda gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. 

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Festivalimizin bir parçası olarak sporun olması, etkinliğimizin zenginliğini artırıyor. Festival kapsamında düzenlediğimiz voleybol turnuvasına 30 takım katılım sağladı. Turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Turnuva boyunca yapılan çekişmeli maçların ardından dereceye giren takımlara ödülleri festivalin son gününde verildi.

 

ŞARKÖY’DE TRAP HEYECANI

Şarköy Mahallesi Trap Atış Alanında süren Trap Yarışması kıyasıya mücadeleyle geçti.

Yarışmalar festival kapsamında Burhaniye Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü tarafından Belediyenin destekleri ile düzenlendi. Profesyonel ve amatör olarak 2 kategoride gün boyu devam eden etkinliğe Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler de katıldı. 60 kişinin yarıştığı etkinlikte, Trap atışlarında dereceye girenlere ödül ve kupaları verildi.

 

TOPLU SÜNNET ŞÖLENİNDE ÇOCUKLARIN SEVİNCİNE ORTAK OLUNDU 

Burhaniye Belediyesi tarafından geleneksel olarak yapılan Sünnet Şöleninde 25’den fazla çocuk ve aileleri sünnet eğlencesinde bir araya geldi.

34. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Burhaniye Belediyesinin organizasyonu ve bir hayırseverin desteği ile toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Ören Ayaklı Mesire alanında gerçekleştirilen şölende Sünnet çocukları kıyafetlerini giyerek gönlünce eğlendi. Çocukların iyi vakit geçirebilmeleri için yüz boyama gibi çeşitli aktivitelerin yapıldığı şölende; Ünlü Sihirbaz Dennis Apathe’nin illüzyon gösterimi ile de çocuklara unutulmaz bir gün yaşatıldı. Mevlüt okunmasından sonra pilav ayran ve tatlı ikramının yapıldığı şölende Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tüm Sünnet çocuklarını tek tek tebrik ederek kucaklaştı. Başkan Deveciler konuşmasında, “Sünnet şölenimiz için sponsor olan ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırseverimize teşekkür ediyor, çocuklarımıza çok güzel bir gelecek diliyorum” dedi.Etkinlikte çocuklara altın hediye edildi.

 

SON GÜNDE ÖREN’DE; DANS, MÜZİK, SÖYLEŞİ

Karadağ Dans Okulu öğrencilerinin Latin dansları gösterisiyle başlayan Ören’de son gün programı, Anıl Aydınlıgil ve ekibi ; gitarda Hüseyin Konyalı, Yan flütte Olçum Çalışkan, Kajunda Metin Çavdar’ın enerji dolu sahne performansı ile devam etti. 

 

Toplum Bilimci, Akademisyen, Gazeteci, Yazar Prof. Dr. Emre Kongar’ın katılımıyla “Dünden Yarına Cumhuriyet Değerleri” konulu söyleşi gerçekleştirildi. “Müthiş bir kalabalık, Burhaniyelileri alkışlıyorum, Cumhuriyetçi Burhaniyeliler” diyerek sözlerine başlayan Kongar’ın, Cumhuriyet tarihi ve toplumsal yapıdan bahsettiği söyleşisi yoğun ilgi ile takip edildi.

 

BURHANİYE FESTİVALİ’NDE ÇOCUKLARA ÖZEL AKŞAM

Sihirbaz Dennis Apathe ile ilüzyon gösterimiyle başlayan çocuklara özel etkinlikler, minikler tarafından yoğun ilgi gördü. Ardından sahnelenen “Dedektif Çizmeli Kedi” oyunuyla çocuklar, kendileri için hazırlanan tiyatro oyununun etkileyici dünyasına yolculuğa çıktı. 

 

MERVE ÖZBEY İLE MUHTEŞEM FESTİVALE MUHTEŞEM KAPANIŞ

34. Burhaniye-Ören Turizm Kültür Festivali’nin 5 gün süren dolu dolu programının kapanışı Merve Özbey konseri ile yapıldı.

Vuracak, Yaramızda Kalsın, Yaş Hikayesi gibi şarkılarıyla gönüllere taht kuran Merve Özbey’in konseri Taylıeli Amfi Tiyatro’da yoğun katılım ile gerçekleşti.

Merve Özbey’e plaket ve hediyesini vermek üzere sahneye çıkan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, 1 Eylül Dünya Barış gününe de vurgu yaparak “Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivalimizi her yıl geleneksel olarak sürdürüyoruz. Sizleri kültür,sanatla buluşturmaya devam edeceğiz. Savaşların olmadığı, barış için de bir dünyada festivallerimizle fuarlarımızla tekrar görüşmek üzere bu yıl ki festivalimizi sonlandırıyoruz. Değerli sanatçımız, pop müziğin prensesi Merve Özbey’e festivalimize katılığı için çok teşekkür ediyorum” dedi

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL