Gündem

Başkan Gençay “ilk 100 günde önemli çalışmalara imza attık"

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Didim’in ilk kadın belediye başkanı seçilen ve göreve başlayan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, 100 günlük zamanda ilçe genelinde önemli çalışmalara imza attı.

Başkan Gençay “ilk 100 günde önemli çalışmalara imza attık"

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Didim’in ilk kadın belediye başkanı seçilen ve göreve başlayan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, 100 günlük zamanda ilçe genelinde önemli çalışmalara imza attı.

Denizi, kumu ve tarihi dokusu ile ülkemizin önde gelen turizm kentleri arasında yer alan Didim’de vatandaşların daha nezih ve modern bir ortamda yaşamaları için kolları sıvayan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, ilk 100 günde, sağlık, çevre, yol yapımı, temizlik ve kültür sanat gibi birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

 

DİDİM’DE 100 GÜNDE 984.046 M2 OT TEMİZLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

İlçede yapılan çalışmaları değerlendiren Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “ Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz ilçe genelinde çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Ekiplerimiz, 100 günlük zamanda, 984.046 m2 ot biçimi gerçekleştirirken, 300 bin m2 alanda bakım çalışması yaptı. Çalışmalarımız belirli bir periyodik çerçevede devam ediyor.” dedi

 

5 BİN 770 KG BUĞDAY HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Didim Belediyesi tarafından kurulan Akköy Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığı’ndaki çalışmaları değerlendiren Başkan Gençay, “Fidanlığımızda 400 bin adet mevsimlik çiçek üretimi yaptık. Aynı zamanda belediye tarlamızda, 65 bin sebze fidesi ekilirken, 5 bin 770 kg buğday hasadı gerçekleştirildi. Bunların yanı sıra belediye tarlasında üretilen 764 kg enginar konserve yapıldı.” dedi.

 

BAŞKAN GENÇAY, “30 BİN HEKTAR ALANDA İLAÇLAMA YAPTIK’’

 

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didimli vatandaşların daha sağlıklı bir kentte yaşamaları için, sinek, karasinek, larva ve diğer haşerelere karşı büyük bir mücadele başlattık. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince göreve geldiğimiz günden bu yana ilk 100 günde, 30.428,80 hektar alanda ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi. Ekiplerimiz ilçemizin bütün mahallelerinde belirli bir periyodik çerçevede çalışmalarını gerçekleştiriyor.” ifadelerini kullandı.

 

GENÇAY “100 GÜNDE 13 BİN TON EVSEL ATIK TOPLADIK’’

 

Vatandaşların sağlıklı ve temiz bir kentte yaşamaları için çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü belirten Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilk 100 günde, 13 bin ton evsel atık topladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü personelince, 3157 km sokak süpürülürken, 181 bin m2 kum eleme çalışması gerçekleştirildi. Aynı zamanda ekiplerimiz, ilçemizde bulunan yol, sokak, çöp sepetleri ve çöp konteynerlerini tazyikli su ile yıkanarak temizlendi. İlçede bulunan ibadethanelerin temizliği yapıldı. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için çalışmalarımız titizlikle devam edecek.” dedi.

 

GENÇAY, 1171 CAN DOSTUMUZUN TEDAVİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Başkan Gençay “Belediyemiz bünyesinde yer alan Sokak Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezimizde, göreve geldiğimiz günden bu yana ilk 100 günde, 659 can dostumuzu kısırlaştırdık. Aynı zamanda 1171 can dostumuzun tedavisini gerçekleştirdik.” dedi.

 

 

BAŞKAN GENÇAY “51 BİN VATANDAŞIMIZIN ÇAĞRISINA YANIT VERDİK”

 

Başkan Gençay “Didim Belediyesi tarafından kurulan Halk Masası ve Çağrı Merkezlerimizde vatandaşlarımızla aramızdaki iletişimi güçlendirerek en hızlı ve kaliteli hizmet sunma anlayışıyla çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilk 100 günde 51 bin vatandaşlarımızın istek, talep ve şikayetlerine yanıt vererek ilgili birime iletip çözüme kavuşturduk. Bununla birlikte 26 bin vatandaşımızın mesajlarını yanıt vererek, gelen istek ve şikayetleri analiz edip ilgili birime ilettik.” dedi.

 

LAVANTA FESTİVALİNDE 33 BİN KİŞİYİ AĞIRLADIK

 

Didim Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 4.sü düzenlenen Didim Lavanta Festivali’nde yerli ve yabancı 33 bin misafirimizi konuk ettik. Mis Kokulu, mosmor, eşsiz güzellikte, görsel şölen sunan lavanta tarlalarımızda misafirlerimiz anın tadını çıkararak, bol bol fotoğraf çektirdi. Çeşitli etkinliklerimizin de gerçekleştirildiği festivalimizi, Eda- Metin Özülkü konseri ile taçlandırdık.

 

İLK 100 GÜNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

 

Didim’de göreve geldiği günden bu yana güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay “Göreve başladığımız günden bu yana ilçemizde önemli işler gerçekleştirdik. Sosyal belediyecilik ve vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarımız sürdüreceğiz. Geçtiğimiz aylarda ilk olarak işletmelerimizde çayı 5 TL’ye düşürdük, geçtiğimiz günlerde belediyemiz bünyesinde Barışköy Kahvaltı Bahçesi’ni hizmete başlattık. Turizmi canlandırmak amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyemiz ve Muğla Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Didim – Turgutreis – Bodrum arası feribot seferlerinin açılışını gerçekleştirdik. Turizm kenti olan ilçemizde vatandaşlarımızın modern bir kentte yaşamaları için çalışmalarımızı hummalı bir şekilde sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL