Gündem

Bayraklı'da 'Madımak' unutulmadı

Katliamda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu, 2 Temmuz Anıtı önüne karanfiller bırakıldı ve şiirler okundu.

Bayraklı'da 'Madımak' unutulmadı

Katliamda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu, 2 Temmuz Anıtı önüne karanfiller bırakıldı ve şiirler okundu. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “O gün yakılan insanlarımız değil, fikirlerdi. Failler ortaya çıkana ve cezalarını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Bayraklı Belediyesi tarafından Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki 2 Temmuz Anıtı’nda düzenlenen törene Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, İzmir Alevi Kültür Derneği Yamanlar Cemevi Başkanı Mehmet Bozkurt, Aşık Manzuni Şerif Cemevi dedelerinden Kamil Bakır, ADD temsilcisi Umutcan Yaylalı, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte hayatını kaybedenler anısına anıta karanfiller bırakıldı, anı defterine düşünceler yazıldı, barış güvercinleri uçuruldu.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “O kara günün üzerinden tam 31 yıl geçti. Cumhuriyet değerlerimizi hazmedemeyenlerin kurdukları bir savaştı bu yapılan. Daha önce Maraş’ta, Çorum’da olduğu gibi aydınlıkçı ve özgürlükçü düşüncelerin yok edilmesine yönelik Madımak’ta da önceden kurgulanmış, sonra da hayata geçirilmiş bir eylemdi. O gün yakılan insanlarımız değil, fikirlerdi. Ancak şunu iyi biliyoruz ki, yıllar geçse de bu yangın sönmeyecek! Suçlular cezasını çekene kadar bu mücadelenin içinde olacağız. 31 yıl önce Madımak’ta kaybettiğimiz aydınlarımızı, ozanlarımızı, şairlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

31 YILDIR KATLİAMIN ADINI KOYAMADILAR

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, “31 yıl önce Sivas’ta bir insanlık suçu, adını koyamadıkları bir katliam işlendi. Canlarımızı göz göre göre kaybettik. 31 yıldır biz sustukça her geçen gün bu baskı ve zulüm büyüyerek devam ediyor. O gün fiziki olarak vardı, bugün psikolojik olarak var ama biz birleşerek, dayanışma içinde bunun da üstesinden gelmeyi biliriz” dedi.

KATLİAMI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUZ

İzmir Alevi Kültür Derneği Yamanlar Cemevi Başkanı Mehmet Bozkurt ve Alevi Dedesi Kamil Bakır ile Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kurulu Üyesi Onurcan Yayla da yaptıkları konuşmalarda katliamı gerçekleştirenleri kınayarak, “Bizim için dini, dili, ırkı, inancı ve rengi ne olursa olsun insan insandır. Kimseyi, kimseden ayrıştırmadan severiz. Katliamı gerçekleştirenleri bir kez daha kınıyoruz. Düşünce ve özgürlüğün engellendiği, linç kültürü ile yaşam hakkının fiilen sona erdirildiği bu kara günde Madımak’ta canlarını kaybedenleri saygıyla anıyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL