Kültür Sanat

Burhaniye'de Festival Heyecanına Devam

Her hafta sonu kültür, sanat, edebiyat, müzik, sinema, tiyatro ve felsefe alanlarında konuları işleyen, Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programı bugünkü canlı yayını Ören’den yaptı.

Burhaniye'de Festival Heyecanına Devam

Her hafta sonu kültür, sanat, edebiyat, müzik, sinema, tiyatro ve felsefe alanlarında konuları işleyen, Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programı bugünkü canlı yayını Ören’den yaptı.

34. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Serhan Asker canlı yayınını Ören’den yaptı. Kutsal Evcimen, Hüseyin Turan,Sinan Güngör, Haluk Tolga İlhan’ın türküleri ile güzelleşen yayında kültür-sanat ve Burhaniye konuşuldu. Ev sahibi Burhaniye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve  CHP Genel Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın da eşlik ettiği yayın sohbetler ve türküler eşliğinde keyifli bir şekilde gerçekleşti. 

GAZETECİ YAZAR MERDAN YANARDAĞ “TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR” ANLATTI

Gazeteci, yazar ve televizyon programcısı Merdan Yanardağ, Festivalin 4. Gününde “Türkiye Nereye Gidiyor” konulu söyleşide sevenleriyle buluştu. Batı toplumu, İslam Dünyası ve Türkiye’nin bu süreçte ki rolü ile Cumhuriyet dönemi üzerine konuşan Yanardağ’ın söyleşisi büyük ilgi gördü.

İSİMSİZ ORKESTRA İLE SENFONİK TÜRKÜLER’DEN ÖREN’DE MÜZİK ŞÖLENİ

Kutsal Evcimen, Hüseyin Turan, Zeynep Bakşi Karatağ, Haluk Tolga İlhan ile İsimsiz Orkestra’nın “Senfonik Türküler” konseri Ören’de unutulmaz bir gece yaşattı.

34. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’nin merakla beklenen konseri, halkın yoğun ilgisi ile Ören Meydan’ında gerçekleştirildi. Ah Sensiz, Edremit’în Gelini, Derdim Gizli, Kalktı Havalandı, Pınar Başından Bulanır ve bir çok türkünün hep bir ağızdan söylendiği konser İzmir Marşı ile taçlandı. Ören Meydan’ı yüzlerce müziksever ile uzun süre akıllardan çıkmayacak güzellikteki bir senfonik konsere ev sahipliği yapmış oldu.

İSKELE SAHNESİ’NDE DE KONSER VARDI

Festivalin 4. Gününde İskele Programında Tayfun Uzun sahne aldı. Şarkıcı Tayfun Uzun ve ekibi, hareketli şarkıylarıyla izleyicilere keyifli bir gece yaşattı. 

 

 FESTİVALİN 4. GÜNÜNDE 4. TİYATRO 

15 yıllık sahne geçmişlerinde yaşadıkları gerçek hikayeleri ile turne maceralarını eğlenceli bir dille anlatan ve tiyatro oyunlarından kesitler sunan, Tuğçe Karabayır ve Erkan Karadeniz, kahkaha dolu İki Kişilik İnteraktif Sahne Gösterisi ‘İte Kaka’ ile Ören Amfi Tiyatro sahnesinde tiyatroseverler ile buluştu. Erkan Karadeniz’in yazıp-yönettiği ve oynadığı, Finitolar Tiyatrosu’nun yüzlerce kez seyirciyle buluşan İki Kişilik Komedi Oyunu ‘İTE KAKA’ ; Tuğçe Karabayır’ın harika performansıyla izleyicilerinden tam not aldı.

FERİDUN DÜZAĞAÇ’TAN BURHANİYE’DE UNUTULMAZ GECE

“Alev Alev”, “Beni Bırakma” ve “Dipteyim Sondayım Depresyondayım” gibi şarkılarla efsaneleşen şarkıcı Feridun Düzağaç, Festival kapsamında Taylıeli Amfi Tiyatro’da sevenleri ile buluştu.

 Şarkılarına getirdiği kendine has yorumuyla, uzun yıllardır müzik dünyasının sevilen isimlerinden olan ünlü sanatçı şarkılarını 34.Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali’nde sevenleri için söyledi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan sanatçının tüm şarkılarında eşlik eden katılımcılar, büyük bir koro oluşturarak muhteşem gece yaşadılar. Feridun Düzağaç’a plaketi etkinliğin mimarı Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler sundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL