Gündem

Canik'te Nefes Kesen Yarışma: Gökyüzünde Büyük Rekabet

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizi doğa sporları tutkunlarının durak noktası haline getirdik” dedi.

Canik'te Nefes Kesen Yarışma: Gökyüzünde Büyük Rekabet

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizi doğa sporları tutkunlarının durak noktası haline getirdik” dedi.

Canik Belediyesi’nin ilçede düzenlediği Yamaç Paraşütü Karadeniz Bölgesi Hedef Yarışması’nda heyecan ve adrenalin dolu anlar yaşandı. Canik semalarında gerçekleşen ve 18 farklı şehirden yarışmaya katılan sporcular, birincilik için kıyasıya mücadele etti. 3 gün boyunca süren yarışmada birincilik ve dereceler elde eden sporcular düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Canik’i doğa sporlarının merkezi haline getirdiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde sporcularımızı ve doğaseveri ağırlamaya devam ediyoruz” dedi.

 

Doğal Güzelliği Büyüledi

Canik’te birçok farklı branşta spor ve yarışma organizasyonuna imza atmaya devam ettiklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizi doğa sporları tutkunlarının durak noktası haline getirdik. Yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, motokros ve daha birçok doğa sporları branşlarına ev sahibi olmaya, şehrimizden ve farklı şehirlerden sporcularımızı ilçemizde ağırlamaya devam ediyoruz. İlçemizin doğal güzelliğinin bilinirliğinin artmasına da katkılar sağladığımız Yamaç Paraşütü Karadeniz Bölgesi Hedef Yarışmamızda birincilik ve dereceler elde eden sporcularımızı canıgönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Ödüller Sahiplerini Buldu

Canik Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) iş birliğiyle Canik Gültepe Yamaç Paraşütü Alanı’nda gerçekleşen Yamaç Paraşütü Karadeniz Bölgesi Hedef Yarışması’nda Genel Klasman, Kadın Klasmanı ve Takım Klasmanı olmak üzere 3 ayrı kategoride ödüller sahiplerini buldu. Canik Gültepe’den kalkış yapan ve belirlenen hedefe en yakın inişi gerçekleştirmeye çalışan sporcuların dereceleri, topladıkları puanlar sonucunda belirlendi.  Genel Klasmanda Halil İbrahim Lalık, Kadın Klasmanında Büşra Güler, Takım Klasmanında ise Bafra Havacılık Spor Kulübü birinci oldu.

 

Ödül törenine, Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL