Gündem

Çankaya Belediyesi Yeşilkent Mahallesine (Mühye) kurduğu kurban satış ve kesim alanında, kurban satıcıları ve ibadetini yapacak vatandaşlar için hazırlıklarını tamamladı

İlk etapta Kurban satış çadırlarını kuran Çankaya Belediyesi, vatandaşların ve satıcıların huzurlu bir bayram geçirmeleri için Zabıta kontrolünde önlemlerini aldı.

Çankaya Belediyesi Yeşilkent Mahallesine (Mühye) kurduğu kurban satış ve kesim alanında, kurban satıcıları ve ibadetini yapacak vatandaşlar için hazırlıklarını tamamladı

İlk etapta Kurban satış çadırlarını kuran Çankaya Belediyesi, vatandaşların ve satıcıların huzurlu bir bayram geçirmeleri için Zabıta kontrolünde önlemlerini aldı. Kurban satış ve kesim alanını hazır hale getiren Çankaya Belediyesi temizlik ve ilaçlama çalışmalarını da koordineli bir biçimde yerine getiriyor. Alanda ayrıca ibadetini yerine getirmek için gelecek vatandaşların kesim işlemlerini yapacakları ve paylara ayıracakları bölümler de hazırlanıyor.  

İLAÇLAMA VE TEMİZLİĞE ÖNEM VERİLİYOR

Vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda ibadetini gerçekleştirebilmesini amaçlayan Çankaya Belediyesi, ilaçlamanın yanı sıra bölgede rutin temizlik ve alanın güvenliği çalışması da yapıyor. Bayram süresince de devam edecek ilaçlama çalışmaları hem bölgede bulunacak vatandaşların sağlığı, hem de hayvanların sağlığı açısından önem taşıyor. Bayram süresince de alanda ambulans, ilaçlama, hayvan kontrol ve zabıta araçları hazır bulunacak. Havalı calaska sisteminin kurulu olduğu alanda, hayvan gübreleri ve seyyar tuvaletler her gün düzenli aralıklarla temizleniyor.

Satışa sunulan kurbanlıkların veteriner hekimler tarafından kontrolünün sağlandığı kurban satış alanında zabıta ekipleri de kurban satışı yapan vatandaşların belgelerini kontrol ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL