Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Tugay'ı ziyaret etti “İzmir'e canımız gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz"

İzmir’de yüzler daha çok gülecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Tugay'ı ziyaret etti “İzmir'e canımız gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz"

İzmir’de yüzler daha çok gülecek” dedi. Başkan Tugay da İzmir’de yeni nesil belediyecilik anlayışı ile güzel bir dönem başlattıklarını vurguladı. 

Bir dizi programa katılmak üzere İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper de katıldı. 
Ziyarette İzmir’in önemine değinen CHP Lideri Özgür Özel, “Bundan sonraki süreçte de Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhuriyet’in, Atatürk’ün gözbebeği bu kente gözümüz gibi bakmaya, canımız gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz. İzmir’de yüzler daha çok gülecek. İzmir’in yüzü en çok önümüzdeki genel seçimler akşamı saat 21.00’i bulmadan bütün Türkiye ile birlikte gülecek” diye konuştu. Başkan Cemil Tugay da “İzmir’de yeni nesil belediyecilik anlayışı ile güzel bir dönem başlattık. 2 aydır yeniden yapılanma ve genel anlamda yenilikçi uygulamaları belediyeye taşıdığımız biz dönem yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Aylarca inanamadıkları seçim sonucunu aldık”
Buluşmadan ötürü büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Genel Başkan Özel, “İzmir bu seçimlerde gösterdiğimiz 31 belediye başkanı adayından 29’unun seçildiği bir başarıyı elde etti. Seçimden önce Adalet ve Kalkınma Partisi buraya çok yüksek düzeyde önem atfetti. Maddi karşılığı çok büyük bir kampanya yaptılar. Bir algı yaratmaya çalıştılar. Neredeyse İstanbul’dan daha pahalı bir kampanyayı İzmir’de yürüttüler. Onların kampanyasının maddi gücüyle rekabet edecek ne halimiz ne niyetimiz vardı. Bizim kampanyamızın manevi tarafı çok güçlüydü. Bizim kampanyamız, Atatürk’ün annesinin emanet edildiği kentte siyaset yapmanın sorumluluğunu taşıyordu. Bizim kampanyamız Cumhuriyet Halk Partisi’nin amiral gemisi olmanın, Cumhuriyet’in sancak gemisi olmanın sorumluluğunu taşıyordu. Bu sorumlulukla birlikte hep beraber çalıştık ve sonradan aylarca inanamadıkları seçim sonucunu aldık. İzmirliler burada, İzmir’i Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet’i tartıştırmadı” açıklamasında bulundu.

“Yetki bundan sonra Cemil Tugay’da”
İzmir’de yerel seçimlerde alınan oy oranının artırılması için çalıştıklarını ifade eden Özgür Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette doğru bir strateji ile neredeyse bütün belediyeleri kazandık. Şimdi İzmir’in çok daha yüksek rakamlara ulaşabilmesi için gayret göstereceğiz. Yetki bundan sonra Cemil Tugay’da, yetki 28 belediye başkanımızda. Onlardan sadece kentte güzel işler yapmalarını beklemiyoruz. İzmir’in yüksek beklentilerine en iyi derecede cevap verebilmeliler. Vatandaşımız, belediye başkanlarımıza ‘Bunlar Türkiye’yi yönetmeye hazır mı?’ diye bakıyor. Seçmen, Cemil Başkan’ın cebine bir anahtar sıkıştırdı. Bu anahtar iyi, doğru, dürüst, şeffaf bir yönetimin sonucunda genel seçimlerde Atatürk’ün partisinin iktidara gelmesinin anahtarıdır. Bu bilinçle çalışıyorlar. Bu bilinçle çalışmaya devam edecekler. Biz bütün gücümüzle onları desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

“Yeni nesil belediyecilik anlayışı”
Genel Başkan Özel’in ziyaretinden onur duyduğunu kaydeden Başkan Dr. Cemil Tugay ise “Çok teşekkür ediyoruz. Bizi onurlandırdınız. Ziyaretinizden büyük şeref duyduk. Seçimlerden sonra aşağı yukarı 2 ay geçti. Bu süre içerisinde sizlerin de bilgisi dahilinde yoğun çalışma içindeyiz. Seçim sürecinde şehrimize sağladığınız özel destek için, önemli katkılar için yürekten teşekkür ediyoruz. Zaferimizin mimarı olarak ve bu zaferin en önemli pay sahibi lideri olarak sizleri her zaman dinlemeye ve sizin önderliğinizde çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. İzmir’de yeni nesil belediyecilik anlayışı ile güzel bir dönem başlattık. 2 aydır yeniden yapılanma ve genel anlamda yenilikçi uygulamaları belediyeye taşıdığımız biz dönem yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Başkan Tugay, çiçek takdiminin yanı sıra İzmir’in denizden görünüşünün resmedildiği bir tabloyu ve İzmir’in simgesi gümüş Saat Kulesi biblosunu Genel Başkan Özel’e hediye etti. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL