Gündem

Didim'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü Şenlikleri birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Didim’de her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Didim Barış Şenlikleri bu yıl 29.

Didim'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü Şenlikleri birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Didim’de her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Didim Barış Şenlikleri bu yıl 29. kez düzenlendi. Didim Belediyesi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB), Didim Derneği, Didim Turizm Derneği ve Ege Barış ve Dostluk Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Didim 1 Eylül Barış Şenlikleri birbirinden güzel etkinliklerle başladı. 2 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında 1 Eylül Pazar günü, Didim Kapalı Spor Salonu’nda, Kos – Atmaca Basketbol Dostluk Maçı ve Altınkum Yalı Caddesi’nde Çocuklar Barışı Çiziyor, Resim Sergisi gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında, Altınkum Yalı Caddesi’nde Barış Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı, Belediye Başkan Yardımcıları Aydan Aşık Turgut, Kaan Topçuoğulları, Belediye Meclis üyeleri, Didim Turizm Derneği Başkanı Melih Koyuncu, Didim Derneği Başkanı Filiz Hekimoğlu, Çankaya Eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, Midilli Paraskevi Eski Belediye Başkanı Apostolos Komninakas, Didim Eski Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, Ege Barış ve İletişim Derneği Zeynep Altıok Akatlı, Yunanistan’dan gelen Siniparksi Derneği Başkanı Paris Vounatsis ile vatandaşlar katılırken, yürüyüş, marşlar ve pankartlar eşliğinde Aytepe Barış anıtında sona erdi. Yürüyüşün ardından Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ve beraberindekiler Aytepe’de bulunan barış ateşini yaktı ve barışın simgesi olan beyaz güvercinleri uçurdu.

Barış Şenlikleri programı Didyma Çocuk Korosu, Barış Belediyeciliği Paneli ve Altınkum Sahilinde gerçekleştirilen Yağmur Akoğlu ve Grup Peekay Konseri ile devam etti. 

Festival kapsamında gerçekleştirilen panel’de Yunanistan’dan gelen Siniparksi Derneği Başkanı Paris Vounatsis, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’a hediye takdim etti.

Etkinlikte  konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “Bugün Didim’in barışa olan inancın bir kez daha göstermek için bir aradayız. Bu nedenle Barış için hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ege Barış İletişim Derneğinin öncülüğünde dostluk bağlarının oluşturduk. Bizler dostluğun barışın simgesi olmaya farklı kültürleri aynı saflarda buluşturmaya devam edeceğiz”dedi.

BAŞKAN GENÇAY, DİDİM DOSTLUĞUN VE BARIŞIN SİMGESİ OLMAYA DEVAM EDECEK

Başkan Gençay, “Didim’de şu anda 75 ülkeden vatandaşın ve 81 ilden vatandaşın bir arada yaşamasını sağlayan tek yerdir. Bugün festivalimizin 29.sunu gerçekleştiriyoruz. Bu bağlarda daha kuvvetli, daha barış dolu yeni festivallere önümüzdeki yıllarda devam edeceğiz. Didim dostluğun ve barışın simgesi olmaya devam edecek. Geleceğimize bırakacağımız en değerli sermaye, sevmek, gülümsemek, barış içinde yaşamak. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum, Ege’nin barış kenti Didim’den sesleniyorum. Barış içinde yaşamak en kolay, en basit şey. Biz barış istiyoruz. Bir arada yaşamak istiyoruz” dedi. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL