Eğitim

Egeli eğitim bilimci Doç. Dr. Uslu'dan “Mentör Destekli Psikolojik İhtiyaçlara Duyarlı Öğretim" projesi

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç.

Egeli eğitim bilimci Doç. Dr. Uslu'dan “Mentör Destekli Psikolojik İhtiyaçlara Duyarlı Öğretim" projesi

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Öner Uslu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Mentör Destekli Psikolojik İhtiyaçlara Duyarlı Öğretim” Mesleki Gelişim Programının Geliştirilmesi, Uygulanması ve Değerlendirilmesi başlıklı proje TÜBİTAK 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ferda Beytekin ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Öner Uslu’yu ve proje ekibini makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, çalışmalarında başarılar diledi. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi bilim insanları tarafından hazırlanan projelerin TÜBİTAK’ın farklı programları tarafından desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, yenilikçi bir bakış açısıyla eğitim bilimleri disiplinine yönelik önemli bir araştırmayı yürüten bilim ekibini tebrik etti.

Araştırmanın içeriği ile ilgili bilgi veren proje yürütücüsü Doç. Dr. Öner Uslu ise “TÜBİTAK 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Destek Programı kapsamında başvurduğumuz ‘Mentör Destekli Psikolojik İhtiyaçlara Duyarlı Öğretim’ Mesleki Gelişim Programının Geliştirilmesi, Uygulanması ve Değerlendirilmesi başlıklı projemiz desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu proje ile öğretmenlerimizin öğrencilerin psikolojik ihtiyaçlarını destekleyici öğretim süreçleri planlama ve yürütme becerisi kazanarak bu becerileri sınıflarında işe koşmalarını sağlayacak bir mesleki gelişim programı hazırlamayı amaçlıyoruz. Öğretmenlere yönelik mesleki gelişim programlarında sınıf içi uygulamalara yansımalar sıklıkla göz ardı edilmektedir. Mesleki gelişim programında önerilen uygulamaların sınıfa yansıyabilmesi için öğretmenlere takip ve destek hizmeti sunacak mentörler yetiştirmeyi de amaçlıyoruz” diye konuştu.  

Yürütücülüğünü  Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Öner Uslu’nun yaptığı projede; Ege Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görev yapan  Psikolog Dr. Duygu Kandemirci Bayız, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Doktora Öğrencisi Uzman Nil Aykol  ve Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Doktora Öğrencisi Arş.Gör. Ece Çokay Taşcıoğlu araştırmacı,  Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü yüksek lisans öğrencileri Hanife Ezgi Güler, Demet Tunç ve  Zeynep Güneş bursiyer olarak görev alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL