Ekonomi

Enerji Sektörünün En Kapsamlı Profesyonel Gelişim Programı Power MBA'in Dördüncü Dönemi Başladı

Enerji piyasaları, üretim teknolojileri, veri analitiği, strateji, finans ve enerjinin geleceğine dair geniş bir içeriğe sahip olan program, katılımcıların kariyer yolculuklarını desteklemeyi hedefliyor.

Enerji Sektörünün En Kapsamlı Profesyonel Gelişim Programı Power MBA'in Dördüncü Dönemi Başladı

Enerji piyasaları, üretim teknolojileri, veri analitiği, strateji, finans ve enerjinin geleceğine dair geniş bir içeriğe sahip olan program, katılımcıların kariyer yolculuklarını desteklemeyi hedefliyor.

Enerjisa Üretim, bilgi birikimini sürekli geliştiren ve sektörün geleceğine yön veren bir enerji şirketi olarak, 2020 yılında başlattığı Power MBA ile kariyerini enerji alanında sürdürmek isteyenlere eğitim fırsatı sunmaya devam ediyor. Program, enerji sektörü ekosistemindeki tüm katılımcıların bilgi birikimini artırırken, alanında uzman kişilerden işin geleceğine dair bilgi edinme imkanı sağlıyor ve aynı zamanda kamu ve özel sektörü de bir araya getiriyor. Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcılarla geniş bir network ağı oluşturmayı da amaçlıyor. 

Üç Dönemde Toplam 194 Mezun Verildi

Power MBA programının Şubat ayında tamamlanan üçüncü döneminde, toplam 9 ay süren eğitim sonunda Enerjisa Üretim çalışanlarının yanı sıra Türkiye genelinde ve uluslararası alanda enerji sektöründe yer alan özel firma, kamu ve STK çalışanları katılım sağladı. Program, sadece Türkiye sınırları içinde kalmayıp, Hırvatistan, Macaristan, Bulgaristan, Suudi Arabistan ve İngiltere’den katılımcılarla uluslararası boyutta daha fazla ülkeden katılımcıya ulaştı. Toplam 86 mezun veren üçüncü dönemle birlikte, programın başlangıcından bu yana 194 kişi mezun oldu. 

Programın dördüncü döneminde de benzer başarıların devam etmesi ve katılımcıların küresel bir perspektif kazanmaları bekleniyor. Program içeriği yeni dönem öncesi tekrar güncellenerek değişen çağın gereksinimlerine uygun yeni konu başlıkları dahil ediliyor. İşletme ve teknik modülü Enerjisa Üretim Perspektifi olarak güncellenerek Enerjisa Üretim penceresinden sadece teknik konulara değil sektördeki yeteneğin yönetiminden stratejik satın almaya kadar birçok konu başlığı dahil edilerek içerik daha da geliştiriliyor. Enerji sektörüne dair geniş bir bakış açısı sunan Power MBA, farklı sektörlerden gelen profesyonellerin bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyor. Bu sayede, sektörler arası etkileşimi artırarak küresel bir vizyon oluşturulması hedefleniyor. Power MBA’in dördüncü döneminde ise 94 katılımcı bulunuyor.

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, Power MBA programının gelecekte daha da genişleyeceğini belirterek, “Power MBA’nin son dönemi, 52 farklı kuruluş ve 7 farklı ülkeden katılımcılarla başarıyla başladı. Önümüzdeki dönemde katılımcı sayısının daha da artacağını öngörüyoruz. Networking etkinlikleri ve buluşmalar, ekip ruhu oluşturma ve sektördeki farklı bakış açılarına erişim sağlama açısından çok olumlu geri dönüşler aldı. Mezun katılımcılar için oluşturduğumuz Power MBA Alumni programı sayesinde, iş dünyasındaki değişimlere adapte olabilmeleri için mezunlara sürekli destek sunmayı taahhüt ediyoruz. Bu program, öğrenim, gelişim ve etkileşim fırsatları sunarak güçlü bir topluluk yaratmamıza olanak tanıyor. Bu program sayesinde aynı zamanda kamu ve özel sektörü de bir araya getiriyoruz. Geçmiş başarılarımızdan ilham alarak, önümüzdeki dönemde daha da büyüyerek katılımcılarımıza daha fazla değer katacağımıza inanıyoruz. Hepinizi güçlü bağlarımızı daha da pekiştirmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Enerji sektöründe kariyer hedefleyenlere yön gösterdiklerini aktaran Gürkale, “Teknik santral gezileri ile katılımcıların yerinde öğrenmelerini sağlıyoruz. Başarılı katılımcılara yurt dışı santral ziyareti düzenleyerek başarılarını takdir ediyor ve teknik bilgilerini uluslararası perspektiflerle genişletiyoruz. Programımız gelecek yıllarda da devam edecek. Katılımcılarımızın enerji sektörünün geleceğini şekillendirecek kritik rollerde yer alacaklarına ve programın enerji ekosistemine önemli katkılar sunacağına inanıyoruz” dedi.

Programın içerikleri, Enerjisa Üretim Yetenek Yönetimi Ekibi ile Sabancı EDU Power MBA Program Koordinatörü Murat Kaya tarafından birlikte tasarlandı. Eğitimler 4 modülden oluşmakta olup, enerji kaynakları ve teknolojileri, strateji ve yatırımlar, proje yönetimi, finans, mevzuat, çevre, iklim, sürdürülebilirlik, enerjinin geleceği, enerji depolama ve hidrojen teknolojileri, santral işletme ve bakımı, varlık yönetimi, ticaret, veri analitiği ve dijitalleşme gibi konular ele alınıyor. Dördüncü modülde ise Enerjisa Üretim perspektifinde uzman çalışanların eğitmenliği ile dijitalleşme, strateji, ticaret, işletme teknikleri ve enerjide yetenek yönetimi konuları işleniyor.

Power MBA Alumni

Enerjisa Üretim, Power MBA mezunlarının profesyonel gelişimini desteklemek ve enerji ekosistemi içinde öğrenme ve etkileşim fırsatlarını artırmak için Power MBA Alumni programını oluşturdu. Alumni aktiviteleri ile mezunların kişisel gelişimlerine, birbirleriyle ve sektörle olan etkileşimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL