Eğitim

EÜ'de 119 çiçeği burnunda eczacı sektöre uğurlandı

Ege Üniversitesi(EÜ) Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 Eğitim –Öğretim döneminde öğrenimlerini tamamlayan 119 eczacı, Prof.

EÜ'de 119 çiçeği burnunda eczacı sektöre uğurlandı

Ege Üniversitesi(EÜ) Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 Eğitim –Öğretim döneminde öğrenimlerini tamamlayan 119 eczacı, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde yapılan törenle sektöre uğurlandı. Mezuniyet törenine; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Eczacılık Fakültesi Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Şenyiğit, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Emre Eczacıbaşı, İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Aydın Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sefa Karaarslan, Manisa Eczacı Odası Başkanı Ecz. Devrim Bali ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Utku Özdemir, akademisyenler, eczacılar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

          Törenin açılış konuşmasında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın selamını katılımcılara ileten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Ege Üniversitesi araştırma, eğitim ve topluma hizmet uygulamalarıyla bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimleri karşılayan, Ar-Ge birikimini toplumun yararına sunan, öğrenciyi merkeze alarak temel değerlerine bağlı, mesleki ve kültürel olarak donanımlı, değişime açık, bilimsel düşünceyi yaşam biçimi olarak benimsemiş bireyler yetiştiren, öncü ve atılımcı misyonuyla 1955 yılından bu yana faaliyette bulunan Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözleriyle ifade ettiği anlayışın takipçisiyiz. Amacımız, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji dünyası ile örgütsel bağları gelişmiş, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü, örgütsel bağlılık ve aidiyetin yüksek olduğu, dünyadaki nitelikli üniversiteler ile eşdeğer bir eğitim ve araştırma kurumu olmayı sürdürmek ve ‘Geleceği Üreten Türkiye’ hedefine daha fazla katkı sunmaktır” dedi.

         “Egeli olmanın ayrıcalığını yaşayarak mezun oluyorsunuz”

         Prof. Dr. Ersan, “Değerli veliler, canınızdan çok sevdiğiniz, gözünüzden dahi sakındığınız nice emeklerle, fedakârlıklarla büyüttüğünüz çocuklarınızı Ege Üniversitesi ailesine emanet etmiştiniz. Nihayet bu gün çocuklarımızı olgunlaşmış, elinde diploması, meslek sahibi gençler olarak mezun ediyoruz. Çocuklarımızın bu başarılarında sizlerin büyük fedakârlıkları, sabrı ve onların arkasında durup güç vermenizin çok büyük payı vardır. Sizleri can-ı gönülden kutluyorum. Sizler bugün hem program akreditasyonuna hem de kurumsal akreditasyona sahip, kalitesi tescillenmiş bir üniversiteden ve fakülteden Egeli olmanın ayrıcalığını yaşayarak mezun oluyorsunuz. Bundan böyle daha büyük sorumluluklar üstleneceksiniz. Kendinize, ailenize, devletinize, ülkenize ve insanlığa faydalı, farkındalık yaratan bireyler olacağınıza inanıyoruz. Hepinize başarılı bir kariyer, huzur ve sağlık dolu bir yaşam diliyorum.” diye konuştu.

“Üniversitemiz ve Fakültemiz,  başarılarınızla daha da güçlenecek”

EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Ege Üniversitesi; köklü geçmişi ile kurumsal akreditasyonu Türkiye’de ilk alan devlet üniversitesidir. Eczacılık Fakültemiz de ikinci kez tam akreditasyon almış kaliteli eğitimi ve başarılı akademik kadrosu ile ülkemizin gurur duyulan, örnek alınan bir kurumudur. Sizler de bu köklü mirasın bir parçası olarak, aldığınız eğitimle geleceğe emin adımlarla ilerleyeceksiniz. Sizler, sadece akademik başarılarınızla değil, aynı zamanda gösterdiğiniz kararlılık ve özveri ile de bugün burada olmaya hak kazandınız.  Eğitim hayatınız boyunca akademik eğitim ve başarılarınızın yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif başarılarınız ile de bizleri gururlandırdınız. Mezuniyetiniz sonrasında da Ege Üniversitesi ve Fakültemiz, sizlerin başarıları ile daha da güçlenecek ve büyüyecek. Bizim de bu yıl size büyük bir hediyemiz var. Tüm öğretim elemanlarımızın desteği ile yürütmekte olduğumuz kaliteli eğitimin göstergesi olan akreditasyonumuzu bir adım ileriye götürerek bu yıldan itibaren mezuniyet diplomalarımızda TYÇ Logosunun yer almasını sağladık. Bugün burada, büyük bir sevinçle birlikte içimizde bir hüznü de taşıyoruz. Bu yıl mezuniyet heyecanını yaşayacak olan iki değerli arkadaşımızı Nisanur Çilingir ve Ayşe Nil Bilmen’i geçtiğimiz yıl zamansız ve üzücü şekilde kaybettik. Onların anısını da bugün burada yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

         “Aldığınız eğitim sadece bir başlangıç”

Mezunlara seslenen Prof. Dr. Gürer Orhan, “Sevgili mezunlarımız; eczacılık mesleği, sürekli öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi gerektiren bir alandır. Mesleğinizi icra ederken etik değerlere bağlı kalmanız, hastalarınıza en iyi hizmeti sunmanız ve toplum sağlığına katkı sağlamanız en büyük temennimizdir. Unutmayın ki, aldığınız eğitim sadece bir başlangıçtır. Sizlerden beklentimiz, bu eğitimle yetinmeyip, kendinizi sürekli olarak geliştirmenizdir. Meslekler, onları uygulayanların bilgi, beceri ve tutumları ile yücelir ya da aşağılanır, küçülür. Eczacılık mesleğini, eczacıları aranır, vazgeçilmez kılacak olan sizler ve gelecek yıllarda sizlerin yapacağı uygulamalardır. Cumhuriyet ile elde ettiğimiz kazanımların, hak ve hürriyetlerimizin kıymetini bilerek ülkemizi medeni ülkeler seviyesine getirmek için elinizden geldiği kadar çalışın. Unutmayın ki ‘Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur!’ Yolunuz açık, geleceğiniz parlak olsun” dedi.

       Eczacılık Fakültesi dönemin birincisi Eczacı Selenay Belge ise “Aldığımız teorik ve pratik eğitimlerde eczacılığın sadece ilaç dağıtmaktan ibaret olmadığını hastalarla iletişim kurmaktan, reçeteleri titizlikle incelemekten, ilaçların yan etkilerini takip etmekten ve hasta takibi yapmaktan da sorumlu olduğumuzu öğrendik. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve eczacılık mesleğinin gelişmesine büyük katkılar sunan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anmak isterim. Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözleri bu alandaki vizyonu ve önemini açıkça göstermektedir. Atatürk’ün izinden giderek edindiğimiz bilgi ve becerileri insan sağlığı için en iyi şekilde kullanmaya ve bu alandaki gelişmelere katkı sağlamaya söz veriyoruz. Bu özel günde, bizlere bu noktaya kadar eşlik eden herkese yürekten teşekkürlerimizi sunmak isterim” diye konuştu.

         Fakülteyi dereceyle bitiren öğrenciler bilim meşalesini bir sonraki dönem mezun olacak öğrencilere aktardılar.  Ayrıca törende eczacılar odalarının temsilcileri tarafından dereceyle mezun olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Tören sonunda genç eczacılar kep atarak, mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL