Ekonomi

Gastromasa, Dünya Gastronomi Merkezi Londra ile Uluslararası Arenaya Merhaba Dedi

‘Inspiration’ temasıyla Olympia West’te düzenlenen Gastromasa London, 28-29 Mayıs tarihlerinde gastronomi dünyasının dev isimlerini bir araya getirdi.

Gastromasa, Dünya Gastronomi Merkezi Londra ile Uluslararası Arenaya Merhaba Dedi

‘Inspiration’ temasıyla Olympia West’te düzenlenen Gastromasa London, 28-29 Mayıs tarihlerinde gastronomi dünyasının dev isimlerini bir araya getirdi.

Türk mutfağının global alanda gelişimine büyük oranda katkı sağlayan Gastromasa, dokuz yıllık deneyimiyle birlikte bu yıl ilk kez Londra’da Sozen Global tarafından düzenlendi. Gastromasa Türk şefleri ve Türk restoranlarını dünyaya tanıtarak gastronomi dünyasında yeni ufuklar açan, dünyanın en prestijli etkinliklerinden olan, dünyaca ünlü şeflerin, katılımcıların ve sponsorların destekleriyle Londra’da bulunan Olympia West’te ‘Inspiration (İlham)’ temasıyla düzenlendi. Etkinlik boyunca vurgulanan ana temada hem yerel hem de uluslararası gastronomi sektörünün duayenleri, yatırımcıları, ulusal ve uluslararası basın kuruluşları bir araya geldi.

Ferran Adrià, Dabiz Muñoz, Ana Roš, Eduard Xatruch, Diego Guerrero, Clare Smyth, Simon Rogan, Jeremy Chan, Jordi Roca, Antonio Bachour, Endo Kazutoshi, René Frank, Franco Pepe, Santiago Lastra, Joris Bijdendijk, Andrea Berton, Fredrik Berselius, Begoña Rodrigo, Mohamad Ørfali, Matt Abé, Ago Perrone, Giorgio Bargiani, Matthias Ingelmann gibi dünyaca ünlü şeflerin, pastry şeflerin, miksolojistlerin bulunduğu oturum ve panellerde önemli başarıları imza atmış gastronomi, turizm ve ağırlama sektörünün önemli profesyonelleri ve fikir önderleri Gastromasa Londra sahnesinde yer aldı.

Gastromasa Londra Konferansı’nın Onur Konuğu Ferran Adrià’ya konuşması sonrasında Sözen Grup CEO’su ve Gastromasa Kurucusu Gökmen Sözen tarafından ‘Inspiration Honour Award’ takdim edildi.

Sözen Grup CEO’su ve Gastromasa Kurucusu Gökmen Sözen etkinlik hakkında; “Türk mutfağının dünyaya açılan kapısı Gastromasa, dokuz yıllık tecrübesi ve köklü geçmişiyle bu yıl ilk kez 28-29 Mayıs tarihlerinde Londra’da kapılarını açtı. Dünya gastronomisine yeni ufuklar açacağına inandığım bu prestijli etkinlik gastronomi sektörünün değerli isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. Bu yılki Gastromasa Londra Konferansı bizim için bir tanışma, merhaba demenin ve konferansımız aracılığıyla Londra’da bir adım atmanın fırsatı oldu. Çünkü bu yıl Gastromasa olarak Londra’da herkese ‘merhaba’ demek istedik. Konuşmacılarımızın ilham verici paylaşımları etkinliğimizin büyük bir motivasyonla gerçekleşmesini sağladı ve izleyicilerimiz için güzel bir deneyim oldu. Gastromasa Londra Konferansı’na yaptığınız değerli katkılardan dolayı tüm konuşmacılarımıza en içten şükranlarımı sunarım. Bu vesileyle ‘birlikte’ olmanın gastronomik dünyamızı güçlü kıldığına şahit olduk. Bu sayede dünya mutfağına farklı bir perspektiften bakabilmenin gururunu yaşıyoruz. Gastromasa Londra Konferansımıza katkılarından dolayı değerli Ana Sponsorlarımız: Paloma Hotels, Club Marvy, Paloma Finesse’ye; Gold Sponsorlarımız: Bonna, Doğuş Hospitality & Retail, Özmen Un, Karaca’ya; Accommodation Partner’ımız: Hilton London Olympia’ya; Technoloji Sponsor’umuz; Kerzz’e; Oturum Sponsorlarımız & Destekçilerimiz: Altınmarka, Atelier Terra Madre, Bonna, Club Marvy, Chef Seasons, D-Maris Bay, Go Türkiye, İnoksan, İzmir Ticaret Borsası, Kapp, Karaca, Komili, Nude, Özti, Özmen Un, Paloma Finesse, Pirge, White Uniform, Yeni Rakı’ya; Dinner Sponsorlarımız; Benares, Da Terra, Kioku, Opso, Sabor, The Counter’a; tüm konuşmacılarımıza, moderatörlerimize, ziyaretçilerimize ve Gastromasa ekibine teşekkürlerimi sunmak isterim. Gelecek sene Gastromasa Londra’da daha farklı konseptler ile yeniden buluşmak dileğiyle” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL