Sağlık

Gaziosmanpaşa Hastanesi'nden Belediye Çalışanlarına 'Heimlich Manevrası Eğitimi'

Bebeklik ve çocukluk çağında sık rastlansa da, aslında her yaştan bireyin başına gelebilen ve doğru uygulandığında hayat kurtaran HEIMLICH MANEVRASI TEKNİĞİ, Acil Tıp Uzmanı Dr.

Gaziosmanpaşa Hastanesi'nden Belediye Çalışanlarına 'Heimlich Manevrası Eğitimi'

Bebeklik ve çocukluk çağında sık rastlansa da, aslında her yaştan bireyin başına gelebilen ve doğru uygulandığında hayat kurtaran HEIMLICH MANEVRASI TEKNİĞİ, Acil Tıp Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tahir Talat Yurttaş ve eğitim hemşireleri tarafından Gaziosmanpaşa Belediyesi çalışanlarına özel bir programla uygulamalı olarak yapıldı, sorulara cevaplar verildi.

Günlük hayatta sıkça rastlanan soluk borusuna cisim kaçması durumu, bazen boğulma sebebiyle ölümlere sebep olabiliyor. Böyle bir durumda etrafta bulunan kişilerin temel ilk yardım eğitimlerinden biri olan Heimlich Manevrası ile boğulma tehlikesi yaşayan kişiye yardımcı olabilmeleri mümkün. İhtiyaç halinde ne yapılması gerektiğini bizzat uzmanından öğrenen Gaziosmanpaşa Belediyesi çalışanları, eğitim programına büyük ilgi gösterdiler.

Heimlich Manevrası eğitim programlarını, hem kendi hastanesinde hem de farklı kurum ve kuruluşlarda düzenlemeye devam eden Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi, her yaştan bireyin bilinçlenmesi için önemli bir kamuoyu hizmeti sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL