Gündem

Gölcük gölü çevresinde öğrenci ve gönüllüler çöp toplandı

 Öğrencilerle çöp toplayan Başkan Mustafa Turan, toplumun her kesimine çevre bilinci aşılanması gerektiğini ifade etti.

Gölcük gölü çevresinde öğrenci ve gönüllüler çöp toplandı

 Öğrencilerle çöp toplayan Başkan Mustafa Turan, toplumun her kesimine çevre bilinci aşılanması gerektiğini ifade etti.

İlçenin en güzel turizm alanlarından biri olan Gölcük, ilçede yaşayanlar kadar çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği dinlenme alanları arasında yer alıyor. Çevre Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Gölcük Gölü çevresinde öğrenciler ve gönüllülerin katılımıyla çöp toplandı.  Belediye Başkanı Mustafa Turan, mahalle muhtarı Ferit Aynalı, gönüllüler ve yaklaşık 100 öğrenci göl çevresinde ve kıyıya vuran çöpleri topladı.

Yarınlarımızın sahiplerine daha temiz bir çevre bırakmalıyız.

Başkan Mustafa Turan yaptığı açıklamada; “Yarınlarımızın sahiplerine daha temiz bir çevre bırakmak, su kaynaklarımızı koruyarak sürdürülebilir olmasını sağlamak, toplumda farkındalık oluşturmak için böyle bir organizasyon düzenledik. Bu tür organizasyonlarla, yalnızca çevremizi temiz tutmakla kalmıyor, aynı zamanda çevreye olan sorumluluğumuzu da pekiştiriyoruz. Hep birlikte, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak için el birliğiyle çalışıyoruz. Düzenlenen farkındalık etkinliğine katılan tüm öğrencilerimize ve gönüllülerimize teşekkür ederim” dedi.

Geri Dönüşüm Sergisi

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 6 Haziran’da  ilçede bulunan; Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 50. Yıl Ortaokulu ve İstiklal İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı “Geri Dönüşüm Projeleri” sergisi 125. Yıl Kültürpark’ta sergilendi. Ayrıca 5 Haziran tarihinde de öğrencilerle birlikte ilçede hizmet veren Biosun Ödemiş Katı Atık İşleme Tesislerini ziyaret edilerek, öğrencilere bilgiler verildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL