Spor

Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonası Sona Erdi

Ülkemizi uluslararası alanda tanıtan 22 ülkeden 756 sporcunun katıldığı yarışmada sporcular Bergama’nın tarihi dokusu ve doğal güzellikleri arasında zorlu parkurlardan geçerek kıyasıya yarıştılar.

Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonası Sona Erdi

Ülkemizi uluslararası alanda tanıtan 22 ülkeden 756 sporcunun katıldığı yarışmada sporcular Bergama’nın tarihi dokusu ve doğal güzellikleri arasında zorlu parkurlardan geçerek kıyasıya yarıştılar. Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonası’nda ayrıca Pergamon O-Week Oryantiring Yarışmaları da düzenlendi. Türkiye Oryantiring Milli Takımı 32 sporcu ile organizasyonda yer alırken yarışlar Kozak Yaylası, Ayvatlar Köyü, Karaveliler Köyü ve Bergama merkezde gerçekleştirildi.

PERGAMON O-WEEK ORYANTİRİNG YARIŞMASI ULUSLARARASI ALANA TAŞINACAK

Bergama’nın muazzan doğası ve tarihi atmosferinde gerçekleşen Güneydoğu Avrupa Oryantiring organizasyonunda 3. defa düzenlenen Pergamon O-Week’in uluslararası sporcuların katılımıyla devam edeceği belirtildi. Bergama’nın etkileyici parkurlarında hem fiziksel hem de zihinsel yeteneklerini sınayarak büyük bir başarı elde eden yarışmacıları tebrik eden Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK, Bergama’nın tanıtımına katkı sağlayan, kültürel ve sportif faaliyetleri her zaman destekleyeceğini ifade etti.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge olan Bergama’da düzenlenen bu yarışmalar katılımcılara Bergama’nın kültürel geçmişini daha yakından tanıma imkânı sunuyor.

ÖDÜL TÖRENİ ASKLEPİON’DA GERÇEKLEŞTİ

 

Yarışmanın sonunda, en hızlı ve en başarılı performansları sergileyen yarışmacılar ödüllendirildi. Asklepion’daki tarihi atmosferde gerçekleşen ödül töreninde dereceye giren sporcular ödüllerini alırken, aileleri de heyecan dolu anlara tanıklık etti. Bergama’nın uluslararası spor etkinlikleri arasında adını duyurmasını sağlayan etkinlik, hem bölgenin tanıtımı hem de oryantiring sporunun yaygınlaşması açısından büyük bir öneme sahip. Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK; “Tüm sporcularımıza, bu organizasyonda emeği geçen tüm çalışanlara ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin ÇOLAKOĞLU’na teşekkür ediyorum. Bergama’da yeniden buluşmak üzere herkese mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL