Gündem

Hasat Bayramı Etkinliği Coşku İçerisinde Gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara Belediyesi ve Malkara Ziraat Odası’nın işbirliğinde Çavuşköy Mahallesi’nde 27 Haziran 2024 Perşembe günü saat 17.

Hasat Bayramı Etkinliği Coşku İçerisinde Gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara Belediyesi ve Malkara Ziraat Odası’nın işbirliğinde Çavuşköy Mahallesi’nde 27 Haziran 2024 Perşembe günü saat 17.00’de düzenlenen 8. Hasat Bayramı etkinliği yoğun bir katılımla coşku içerisinde gerçekleştirildi.

8. Hasat Bayramı etkinliğine; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nalkar, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Vasfi Güner, siyasi parti başkanları, belediye meclis üyeleri, STK Başkanları, muhtarlar, çiftçiler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm aziz şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan etkinlik Çavuşköy Mahalle Muhtarı Erdal Esen, Malkara Ziraat Odası Başkanı Ender Çeşme ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ulaş Ay’ın konuşmaları ile devam etti.

Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk yapmış olduğu konuşmasında; “ Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım ve kıymetli bürokratları, Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli başkan ve yöneticileri, kıymetli muhtarlarımız, başımızın tacı üreticilerimiz hasat şenliği programına hepiniz hoş geldiniz.

Gerek dünyada gerekse ülkemizde meydana gelen doğal afetler, pandemi gibi salgın hastalıklar gıda üretiminin ve sağlıklı gıdaya ulaşımın insan hayatında ki en önemli şey olduğu gerçeğini bir kez daha bizlere kanıtladı.

Artan dünya nüfusu ve İklim krizinin etkileriyle değişen iklim koşulları, sağlıklı gıdaya ulaşımı her geçen gün zorlaştırsa da, etkin ve tasarruflu sulama sistemleri, gelişen tarım teknolojileri, bilimsel tarım uygulamaları sayesinde yaşanabilecek olumsuzlukların üstesinden gelinebilmektedir. Tarıma yapılacak yatırım geleceğimize, çocuklarımıza yapacağımız yatırımdır.

Alın teriyle sulanan topraklar en bereketli hasatları verir. Tüm yıl boyunca gözüne bakılan mahsullerimizin artık hasat zamanı geldi. Tarlalarımız ekildi, gübreler atıldı, ilaçlar atıldı, zaman zaman yağmur dualarımız yapıldı, hayırlısıyla hasat zamanına ulaştık. Takip ettiğimiz kadarıyla verimlerin genel ortalamanın üzerinde olması bizleri sevindiriyor. Allah üreticimize kazasız belasız bol bereketli bir hasat dönemi yaşamayı nasip etsin

Tüm misafirlerimize saygı ve sevgiler sunuyor. İyi eğlenceler diliyorum “ dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer yapmış olduğu konuşmada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçinin yanında olacağını belirterek, hasadın bolluk, bereket ve mutluluk getirmesini diledi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun konuşmasında üreticilere bereketli bir hasat dönemi diledi.

Yapılan konuşmaların ardından üreticiler için özel olarak hazırlanan hediye çekilişi etkinliği gerçekleştirildi.

Şanslı çiftçiler sürpriz hediyelerle ödüllendirildi.

Çekilişin akabinde protokol üyelerinin katılımıyla temsili hasat uygulaması gerçekleştirildi.

Malkara Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sahne almasıyla program son buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL