Gündem

İstanbul Festivali boyunca metro sefer saatleri uzayacak

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve dünya standartlarında bir yaşam festivali deneyimi sunan İstanbul Festivali, bu yıl da müzik ve eğlence tutkunlarını Festival Park Yenikapı’da bir araya getirmeye hazırlanıyor.

İstanbul Festivali boyunca metro sefer saatleri uzayacak

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve dünya standartlarında bir yaşam festivali deneyimi sunan İstanbul Festivali, bu yıl da müzik ve eğlence tutkunlarını Festival Park Yenikapı’da bir araya getirmeye hazırlanıyor. 2-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan festival boyunca metro ve Marmaray’ın son sefer saatleri uzayacak.

 

Geçtiğimiz yıl 800 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul Festivali, bu yıl 2-18 Ağustos tarihleri arasında 120 bin metrekare büyüklüğündeki Festival Park Yenikapı’da, şehrin dört bir yanından gelen sanat ve müzik tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor. 

 

İstanbul’un ulaşım ağına entegre bir konumda yer alan Festval Park Yenikapı, şehrin önemli metro hatlarının kesişim noktasında yer almasıyla hem Avrupa Yakası’ndan hem de Anadolu Yakası’ndan gelen ziyaretçilere kolay bir ulaşım imkânı sunuyor. 

 

Metro seferleri 00.30’a kadar uzayacak

 

İstanbul Festivali’nin ulaşım kolaylığına, uzayan metro ve Marmaray seferleri de ekleniyor. Buna göre; festival boyunca hafta içindeki Marmaray seferlerine Yenikapı durağından 00:30’da ilave sefer eklenecek. Cuma ve cumartesi geceleri ise 30 dakika arayla ek seferler düzenlenecek. 

 

Metro seferlerinde ise; M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Bağcılar Kirazlı, M2 Yenikapı-Hacıosman, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Samandıra, M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi Hisarüstü, M7 Yıldız-Mahmutbey hatlarındaki seferler hafta içinde 00:30’a kadar devam edecek. Ayrıca M4 ve M5 hatlarında trenler, Marmaray seferlerini karşılayacak şekilde hareket edecek. 

 

8 bin araçlık otopark ile park sorunu yaşanmayacak

 

İstanbul Festivali’ne araçlarıyla gelen ziyaretçilerin herhangi bir park sorunu yaşamaması için de planlama sağlandı. Bu kapsamda ziyaretçiler araçlarını 8 bin araç kapasiteli İspark alanına park edebilecek. 

 

300 TL’den başlayan erişilebilir fiyatlarla sunulan festivalin biletleri istanbulfestivali.com web sitesi üzerinden satın alınabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL