Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevre dostu kampanyası sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl çevre haftasında düzenlenen Atık Pillerin Toplanması Kampanyası hafta başında başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevre dostu kampanyası sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl çevre haftasında düzenlenen Atık Pillerin Toplanması Kampanyası hafta başında başladı. Belediyeler, okullar, muhtarlıklar ve yurttaşlardan gelen atık piller Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ile 2 No’lu Hol arasında oluşturulan stantlardan 5 Haziran tarihine kadar teslim alınacak.

Bu kampanya ile kullanım ömrünü tamamlamış veya kullanılamaz hale gelmiş atık pillerin içerdikleri cıva, kurşun ve kadmiyum gibi zararlı kimyasal maddelerin çevreyi kirletmeden geri dönüşüm zincirine dâhil edilmesi hedefleniyor.

“Çok güzel bir kampanya”

Güzelbahçe Özel Oğuzhan Özkaya Ortaokulu öğrencileri kampanya kapsamında 76 kilogram atık pil topladı. Pilleri teslim etmeye getiren Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emine Gülada, “Okulumuz ve öğrencilerimiz adına çok heyecanlıyız. Böyle bir kampanyada yer almak bizim için çok heyecan verici oldu. Öğrencilerimize çevre duyarlılığı kazandırmak amacıyla kampanyaya katıldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre projelerini destekliyoruz” dedi.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Görgü ise atık pillerin doğaya verdiği zararı drama yöntemi kullanarak anlattıklarını ve çocukların çok etkilendiğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre koruma konusundaki etkinliklerini çok doğru buluyorum. Belediyelerin başta çevreyi korumakla görevli olduklarına inanıyorum ve bu tarz etkinliklerin daha fazla artması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi atık pilleri, Taşınabilir Pil üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri işbirliğiyle Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği’ne göre topluyor, geri kazanımı veya nihai bertarafını sağlıyor.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL