Gündem

Kemer'de lavanta hasadı

“Lavanta tanıtım ekinlikleri” kapsamında Kemer Belediyesi’nin Gedelme Yaylası’nda oluşturduğu lavanta bahçesinin hasadı yapılmaya başladı.

Kemer'de lavanta hasadı

“Lavanta tanıtım ekinlikleri” kapsamında Kemer Belediyesi’nin Gedelme Yaylası’nda oluşturduğu lavanta bahçesinin hasadı yapılmaya başladı. Belediye araçlarıyla ücretsiz olarak lavanta bahçesine götürülen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti.

Turizmi çeşitlendirmek amacıyla 700 rakımlı Gedelme Yaylası’ndaki Kemer Belediyesi’ne ait 2 bin 650 metrekarelik araziye kurulan salıncak, oturma alanları, dilek ağacı, eşek maketi, fotoğraf çekim çerçeveleri ve tahterevalli tanıtım etkinlikleri öncesinde süslendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma sonrasında tarıma elverişli hale getirilen Kemer Belediyesi’ne ait araziye dikilen lavantaların hasadının yapımı başlandı.

Lavanta hasadına ücretsiz olarak taşınan vatandaşlar, mor renklerle bezenen lavanta bahçesinde ve fotoğraf çekim alanlarında bol bol fotoğraf çektirdi.

Turizmi çeşitlendirmek amacıyla lavanta tanıtım etkinlikleri düzenleyen Kemer Belediyesi, etkinlikler kapsamında vatandaşların tarihi Gedelme Kalesi, Gedelme Mağarası ve 2 bin yıllık çınar ağacını ziyaret etmesine de olanak sağlıyor.

Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gencay Kayrak, yaptığı konuşmada, ilk lavanta ekiminin 2022 yılının Nisan ayında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapıldığını hatırlatarak, bu yıl 2 bin 700 lavanta fidanı diktiklerini söyledi.

Geçen sene ilk lavanta hasadını yaptıklarına işaret eden Kayrak, “Şu anda lavantalarımız olgunlaşmış halde ve kesime geldi. Vatandaşlarımız da bugün ilk hasat için lavanta bahçemize geldi. Lavanta bahçemizde fotoğraf çekme alanları oluşturduk. Vatandaşlarımızın lavanta görmek için Isparta ve Burdur’a gitmelerine gerek kalmadı. İstedikleri zaman buraya gelip güzel vakit geçirebilirler.” dedi.

Vatandaşlar teşekkür etti

Rukiye Koç Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Can, “Kemer Belediyesi’nin ücretsiz olarak yaptığı lavanta etkinliğine katılmaktan dolayı mutluyum. Çok güzel bir etkinlik. Emeklerinden dolayı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve belediye personeline teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Vatandaşlardan Tülinay Kayretli de “Lavanta bahçesini gezmeye geldik. Burası çok güzel. Çok beğendim. Doğa harikası bir yer. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Ezgi Beşe de Kemer’e lavanta bahçesi kazandırdığı için Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ettiğini belirterek, “Hem Kemerlilerin hem de turistlerin harika vakit geçirebileceği bir yer olmuş. Turizm anlamında da burası çok güzel bir yer.” dedi.

Tanıtım etkinliklerine katılmak isteyen vatandaşların Salı ve Perşembe günleri belediye önünden ücretsiz olarak lavanta bahçesine gidebileceği belirtildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL