Gündem

Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Kurti, Başkan Tugay'ı ziyaret etti

Kosova Başbakanı Albin Kurti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Kurti, Başkan Tugay'ı ziyaret etti

Kosova Başbakanı Albin Kurti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette; Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novobrdalija, Kosova Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Toprak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi İkinci Başkan Vekili Mehmet Atilla Baysak ve bürokratlar yer aldı. Görüşmede; İzmir’de Balkan göçmenlerinin sayısının fazla olduğu, karşılıklı iş birlikleri, yapılabilecek çalışmalar gündeme geldi.  

Tugay: Yatırımcılarla bir araya gelebiliriz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Daha fazla iletişim halinde olmak istiyoruz. Size karşı çok yakın duygular besliyoruz. Her zaman iş birliği yapmaya hazırız. Biz burada yatırımcılarla iletişime geçebiliriz, bir araya gelip ziyaret edebiliriz. Bundan mutluluk duyarız. Bunun için planlama yapacağız” diye konuştu. Görüşmede ayrıca kültür, spor, öğrenci değişimi, turizm konuları konuşuldu. Başkan Tugay, “İzmir’deki vatandaşlarımız da Kosova’yı ziyaret etmekten memnuniyet duyar. İzmir olarak Kosova’yı tanıtmamız mümkün olabilir” dedi.  

Kurti: Yatırımcılar için ülkemizde iyi bir ortam var
Ülkesi hakkında bilgiler veren, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmaları olduğunu hatırlatan Kosova Cumhuriyeti’nin Başbakanı Albin Kurti, “Yatırımcılar için ülkemizde iyi bir ortam var. Priştine’ye yatırımcılar gelebilir” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL