Gündem

Lüleburgaz'da 'Askıda Fatura' dayanışması sürüyor

Bugüne kadar yüklenen 259 adet askıda faturadan 250’si hayırsever vatandaşlarca ödendi.

Lüleburgaz'da 'Askıda Fatura' dayanışması sürüyor

Bugüne kadar yüklenen 259 adet askıda faturadan 250’si hayırsever vatandaşlarca ödendi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2022 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşların su faturalarının ödenebilmesi ve dayanışma ruhunun yaşatılması için uygulamaya koyduğu ‘Askıda Fatura’ uygulaması sürüyor.

HAYIRSEVERLER 250 FATURAYI ÖDEDİ

‘askidafatura.luleburgaz.bel.tr’ adresinden, Lüleburgaz Belediyesi’nin internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden de ulaşılabilen ‘Askıda Fatura’ uygulaması aracılığıyla bugüne kadar 259 adet askıda faturadan 250’si hayırsever vatandaşlarca ödendi.

Dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olarak hayata geçen uygulamada ihtiyaç sahibi vatandaşların 29 bin 412 TL tutarındaki faturaları ödenmiş oldu.

GİZLİLİK ÖN PLANDA

Pandemi dönemi sonrasında ekonomide yaşanan olumsuz etkileri dayanışmayla en aza indirmek amacıyla başlatılan uygulamada gizlilik ön planda yer alıyor.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde kaydı olan ihtiyaç sahibi vatandaşların listesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne iletiliyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden gelen listedeki faturalar da Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeli tarafından sisteme yükleniyor. İsim ve soy ismin yer almadığı, sadece fatura tutarının yansıtıldığı uygulamada vatandaşlar ödeme yaptığı kişiyi görmeden askıdan fatura alabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL