Teknoloji

'Notre-Dame de Paris: Artırılmış Gerçeklik Sergisi' Samsung Galaxy Tab Active tabletlerle dünyayı dolaşıyor

Ziyaretçileri büyülediği İngiltere Westminster Manastırı’ndan sonraki yeni durağı Seul’de de iki ay boyunca kalacak olan sergi, dünyanın her yerinde büyük ilgi görüyor.

'Notre-Dame de Paris: Artırılmış Gerçeklik Sergisi' Samsung Galaxy Tab Active tabletlerle dünyayı dolaşıyor

Ziyaretçileri büyülediği İngiltere Westminster Manastırı’ndan sonraki yeni durağı Seul’de de iki ay boyunca kalacak olan sergi, dünyanın her yerinde büyük ilgi görüyor.

L’Oréal Groupe’un özel sponsorluğu ve Samsung Mobile eXperience ortaklığıyla Fransız start-up girişimi Histovery tarafından tasarlanan “Notre-Dame de Paris: Artırılmış Gerçeklik Sergisi”, Samsung Galaxy Tab Active Serisi tabletlerin mümkün kıldığı özel, sürükleyici deneyim sayesinde dünya çapında bir başarı elde etti. Sergi, Paris, Washington, Montreal ve Dubai gibi şehirlerde ve son olarak Londra’daki Westminster Abbey’de yaklaşık yarım milyon ziyaretçinin ilgisini çekti. 2 Temmuz’dan itibaren Güney Kore’nin başkenti Seul’e taşınarak Kore Ulusal Saray Müzesi’nde iki ay boyunca ziyaretçilere açılacak olan serginin ziyaretçileri Fransa’nın en sevilen anıtlarından biri hakkında daha fazla bilgi edinme olanağı bulacak.

Hem fiziksel öğeler hem artırılmış gerçeklik öğeleri sergileniyor

“Notre-Dame de Paris Artırılmış Gerçeklik Sergisi”, temellerinin atıldığı 1163’ten günümüzdeki restorasyon çalışmalarına değin Notre-Dame de Paris Katedrali’nin tarihini bugünün restoratörlerinin bakış açısıyla aktarıyor. Sergi, Rebuilding Notre-Dame de Paris adlı kamu kurumuyla iş birliği halinde ve L’Oréal Groupe sponsorluğuyla Histovery tarafından tasarlandı. Kore’de bir ilk olan bu benzersiz deneyimde Samsung tarafından tedarik edilen ve Histovery’nin projelerinde kullandığı binlerce Galaxy Tab Active Serisi tablet kullanılıyor. Galaxy Tab Active Serisi tabletlerin yanı sıra Galaxy Tab Active5 ve HistoPad çözümleri, fiziksel görüntülerle artırılmış gerçekliği bir araya getirerek ziyaretçilere sunuyor.

Tarihi 14. yüzyıla kadar uzanan eski bir kraliyet konutu olan Kore Ulusal Saray Müzesi’nde düzenlenen serginin ziyaretçileri Galaxy tabletleri kullanarak 21 farklı “Zaman Kapısından” geçerek katedralin tarihindeki çeşitli dönüm noktalarına ait 3D rekonstrüksiyonları keşfetme olanağı bulacak. Seul’deki ziyaretçiler ayrıca, binanın ikonik kulesinde gerçekleştirilen en son restorasyon çalışmalarının eklendiği HistoPad çözümü üzerinden Notre-Dame de Paris’in en güncel haline tanıklık edebilecek.

Samsung teknolojisi tarihle buluşuyor

Bu özel deneyimi ise, Samsung’un dayanıklı cihazlar tasarlama konusundaki zengin deneyim geçmişinden doğan ve içerikteki gerçekçiliğin hakkını verebilen sürükleyici ekrana sahip çok yönlü Galaxy Tab Active5 tabletler mümkün kılıyor. Galaxy Tab Active5, IP68 su ve toz direnci ve MIL-STD-810H askeri standart uyumluluğu sayesinde, zorlayıcı fiziksel koşullara dayanacak şekilde tasarlanmış bir dayanıklı tablet modeli olarak öne çıkıyor. Kompakt, ergonomik formatı sayesinde gelişmiş bir deneyim sunarken, koruyucu kılıfı sayesinde fiziksel zorlanmalar ve kazara düşmeler karşısında direnç sağlayan sağlam bir tasarıma sahip.  

3D’de son derece gerçekçi detaylar oluşturmak için gereken işlemci gücü ve çözünürlüğe sahip Galaxy Tab Active5 tablet, Histovery’nin bilimsel uzmanlardan oluşan komitesi tarafından yürütülen titiz araştırma çalışmalarını ekrana doğru, tam ve gerçekçi bir biçimde yansıtabiliyor. Bu sayede hem sürükleyici hem de eğitici bir deneyim sunuyor. Ziyaretçiler, görüntülerin gerçekçiliğini besleyen 120Hz’e varan yenileme hızıyla daha akıcı bir izleme deneyimi yaşayabiliyor. Tabletin uzun ömürlü, çıkarılabilir pili, hızlı şarj ile destekleniyor ve gün boyunca kesintisiz kullanım sağlıyor. 16 saate varan video oynatma süresi sayesinde gün içinde 3 ila 4 ziyaretçi tarafından sergi gezisi boyunca kullanılabiliyor.

Yapılan iş birliği ziyaretçi deneyimini iyileştirmenin yanında aynı zamanda Samsung ve Histovery’nin kültürel mirasın korunması konusunda gösterdiği çabayı da temsil ediyor. Samsung, yeni mobil teknolojiler ve sürdürülebilir inisiyatifleriyle tarih bilincinin gelecek nesillere aktarılmasına ve anlamlı inovasyonlar yoluyla tarihle daha güçlü bağlar kurulabilmesine öncelik ve destek veriyor.

Samsung Electronics Fransa B2B Mobilite Birimi Direktörü ve Mobil Deneyim İş Birimi Başkanı Frédéric Fauchère, şunları söyledi: “Yenilikçi mobil teknolojimizi tarihin emrine tahsis ettiğimiz bu iddialı projenin bir parçası olmak bize mutluluk veriyor. Gerçek anlamda sürükleyici olan bu deneyimi yaratarak, Notre-Dame de Paris’nin meşhur tarihini dünya çapında canlandırarak, var olan en büyük mimari hikayelerden birinin devamlılığına katkı sunmayı umut ediyoruz.” 

Notre-Dame de Paris: Artırılmış Gerçeklik Sergisi’nin kurucu ortağı, CEO’su ve baş yapımcısı Bruno de Sa Moreira ise, “L’Oréal Groupe sponsorluğundaki artırılmış gerçeklik sergisiyle, Notre-Dame de Paris’in olağanüstü tarihinin ve ihtişamının hakkını veriyoruz. HistoPad’in yenilikçi formatı sayesinde her yaştan ziyaretçi, katedralin 850 yıllık tarihini derinlemesine inceleyebiliyor. Orta Çağ’daki inşasından günümüzde devam eden restorasyonuna uzanan önemli tarihsel dönüm noktalarını yeniden yaşayabiliyor. Bu sergiyi mümkün kıldığı için Samsung’a çok teşekkür ediyoruz. Özellikle Notre-Dame’ın yeniden açılışının damga vuracağı böyle bir yılda, sergiyi Kore Ulusal Saray Müzesi’nde sunmaktan da onur duyuyoruz” dedi.

Dört kıtada 15 şehri gezen sergi, restorasyon projesi süresince ve katedralin yeniden ziyaretlere açılacağı 8 Aralık 2024 tarihine kadar dünyayı dolaşmaya devam edecek. Sergiye ait tanıtım videosu, bu adresten izlenebilir. 

Seul’deki sergi, 2 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında herkese açık ve ücretsiz olacak. Haftanın her günü saat 10:00 – 18:00 arasında açık olacak sergide tüm içerikler 13 dilde ziyaretçilere sunulurken görme ve fiziksel engelliler için serginin kapsayıcı versiyonları da mevcut olacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL