Kültür Sanat

Özel öğrenciler “En Özel Şenlik” için İSÜ'de buluştu

Şenliğe katılan özel eğitim öğrencileri ve aileleri ebrudan dramaya, origamiden kukla yapımına kadar farklı atölyelere katıldı, dans ve koro gösterileriyle eğlendi.

Özel öğrenciler “En Özel Şenlik” için İSÜ'de buluştu

Şenliğe katılan özel eğitim öğrencileri ve aileleri ebrudan dramaya, origamiden kukla yapımına kadar farklı atölyelere katıldı, dans ve koro gösterileriyle eğlendi. Yanardağ gibi ilginç deneyler de deneyimleyen öğrenciler hem öğrendiler hem de keyifli vakit geçirdiler.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası için harekete geçen İstinye Üniversitesi (İSÜ) 15 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen ‘Sarıyer Özel Eğitim Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Vadi Ana Yerleşkesinde özel eğitim öğrencilerinin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen şenliğe, özel eğitim sınıf ve okullarında öğrenim gören öğrencilerle velileri ve öğretmenleri katıldı. 

Saat 10.00’da başlayan etkinlikte, öğrenciler için hazırlanan birbirinden güzel aktiviteler yer aldı. İstinye Üniversitesi öğrencilerinin de destek verdiği şenlikte özel eğitim öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırladığı koro, ritim, şarkı ve dans gösterileri sergilendi. Ayrıca öğrenciler seramik, ebru, drama, origami, kukla yapımı, balon şekillendirme, gastronomi gibi atölyeler ile parkur oyunları ve yarışmalarda doyasıya eğlendi. Yanardağ gibi birbirinden ilginç deneyler gerçekleştiren öğrenciler yeni bilgiler öğrenirken arkadaşlarıyla birlikte keyifli vakit geçirdiler.

“İSÜ olarak toplumun tüm paydaşlarıyla iş birliği içerisindeyiz”

İSÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Sarıyer Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Toprak, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Çelik de etkinliğe katılanlar arasındaydı. Etkinlikte konuşan İstinye Üniversitesi (İSÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, şunları söyledi:

 

“İstinye Üniversitesi olarak hem bilimin, eğitimin, araştırmanın hem de kültürün, sanatın üniversiteyiz. İSÜ olarak toplumun tüm paydaşlarıyla iş birliği içerisindeyiz. Sadece gençlerimize değil, yaşlılarımıza çocuklarımıza, kadınlarımıza, engellilerimize, engelli-engelsiz tüm bireylere açık bir üniversiteyiz. Bu haliyle de hizmet etmekten gurur duyan, bu yolda da hızla ilerleyen, yükselen bir üniversitedir. Bu başlıklar altında bugün çok güzel sosyal sorumluluk, toplumsal katkı, iş birliği çerçevesinde bir araya geldik. Burada üniversite öğrencilerimizle Sarıyer RAM himayelerindeki, takibindeki engelli öğrencilerimiz ve onların çok değerli aileleriyle beraberiz. Ben konunun ne olduğunu biraz daha farklı bilen bir insanım. Engelli down sendromlu kardeşimle uzun yıllar yaşadığım için bu bağlamda engelliliğin ne demek olduğunu, onların ne kadar değerli olduğunu bilen ve bu duyguları içselleştirmiş bir insanım. Bugün güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Çocuklar burada üniversitemiz öğrencileriyle atölyelere, etkinliklere katılıyorlar. Emeği geçen herkese ve buradaki değerli ailelere çok teşekkür ediyorum.”

Sarıyer Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin koordine ettiği organizasyona Özel Sarıyer Açı Okulları ve Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şükran Ülgezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sarıyer Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi katkıda bulundu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL