Ekonomi

Paris'te Türk moda endüstrisinin şov zamanı

Türk moda endüstrisi, yıllık 29 milyar dolarlık hazırgiyim ithalatı yapan, dünyanın en önemli moda merkezlerinden biri olan Fransa’ya ihracatını artırmak için Paris yolcusu.

Paris'te Türk moda endüstrisinin şov zamanı

Türk moda endüstrisi, yıllık 29 milyar dolarlık hazırgiyim ithalatı yapan, dünyanın en önemli moda merkezlerinden biri olan Fransa’ya ihracatını artırmak için Paris yolcusu.

Hazırgiyim sektöründe dünyanın en büyük buluşmalarından birine sahne olan Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı, 11-13 Şubat 2025 tarihlerinde düzenlenecek. Türk moda endüstrisi, 26 firmayla bu büyük şölende yerini alacak.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2025 yılında Munich Fabric Start the Source Fuarı ile başlattığı tanıtım atağının ikinci halkasını Fransa’da ekleyecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyesi ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, moda sektöründe dünyanın önde gelen ve en prestijli fuarları arasında yer alan ve senede 2 kez düzenlenen Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’na, 18. kez milli katılım organizasyonu gerçekleştirecekleri bilgisini verdi.

Türk moda endüstrisinin en büyük ihraç pazarının Avrupa Birliği olduğuna dikkati çeken Sertbaş, “Avrupa’da ekonomik resesyon hazırgiyim talebinde daralmayı beraberinde getiriyor. PV Fuarı’nın gündeminde sürdürülebilir, çevre dostu üretim ve dijital uygulamalar olacak. Türk hazırgiyim sektörü olarak yeşil dönüşüme hazır olduğumuzu alıcılara göstermek istiyoruz. Avrupa pazarındaki resesyon tablo yetmezmiş gibi, Türk hazırgiyim üreticileri olarak son dönemde yüksek enflasyon, düşük kur baskısı nedeniyle maliyet avantajımızı da kaybettik ve rekabette zorlanıyoruz. Bizim AB pazarındaki konumumuzu koruyabilmemiz, bu pazarı Hindistan, Vietnam ve Tunuslu rakiplerimize kaptırmamak için müşterilerimizle daha yoğun ilişkiler kurma zorunluluğumuz var. O nedenle Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu uzun yıllardır başarıyla yaptığımız Fransa’daki Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’nı ve Almanya’daki Munich Fabric Start the Source Fuarı’nı çok önemsiyoruz. Bu fuarların eylül ayında düzenlenecek olan organizasyonlarında da yerimizi alacağız” diye konuştu.

Uğuz: “Fransa’nın dördüncü büyük tedarikçisiyiz”

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, Türk Moda Endüstrisi olarak Çin, Bangladeş ve İtalya’nın ardından Fransa’nın dördüncü büyük tedarikçisi olduklarına vurgu yaptı.

PV Fuarı’nda, Türk hazırgiyim üreticileri olarak en yeni koleksiyonlarımızı uluslararası alıcılara sunarak sektörü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etme çabası içinde olacaklarını dile getiren Uğuz, “PV Fuarı’nda Türk hazırgiyim üreticisi firmalarımızın kalite ve sürdürülebilirlik konusundaki güçlü yanlarını ön plana çıkararak alıcılarla uzun vadeli iş birlikleri kurmayı amaçlıyoruz. PV Fuarı’na Fransa yanında; İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, ABD, Japonya ve Belçika başta olmak üzere 50 farklı ülkeden 1.000’in üzerinde üreticinin ve yaklaşık 25 bin profesyonelin katılmasını bekliyoruz. Türk moda endüstrisi olarak 2024 yılı Şubat fuarında da 26 firmayla yerimizi almıştık. Bu senede 26 firmayla katılıyoruz. PV’de gücümüzü koruyoruz. EHKİB olarak 2025 yılını 4 milli katılım fuarıyla kapatmayı hedeflerken, Kuzey ülkelere sektörel ticaret heyeti düzenlemeye yönelik temaslarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

Türkiye, Fransa’ya 2024 yılında 970 milyon dolar hazırgiyim ihracatı yaptı. Fransa, Türkiye genelinde en çok konfeksiyon ihracatı yapılan 5’inci büyük pazar. EHKİB, Fransa’ya ihracattan 61 milyon dolar pay aldı.

PV Paris Fuarı, dünyanın en önemli tekstil fuarı konumunda. Türkiye, 203 kumaş, hazırgiyim, deri ve aksesuar üreticisiyle fuara bu yıl da en fazla katılımcı gönderen ülkelerin başında geliyor.

Premiere Vision Paris Şubat 2025 Fuarı’na katılacak firmalar; “AKÇAKAYA GROUP TEKSTİL A.Ş., AKÇINAR GİYİM ÜRT. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., AYDIN SCV TEKSTİL GİYİM A.Ş., BAGGİ TEKS. ITH. IHR. SAN. TIC. A.Ş., BETA KONFEKSIYON TEKSTIL İTH. İHR. SAN. & TİC LTD. ŞTİ., BETOBE TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ, COLETTİ TOROSAN GİY. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., DEMİRIŞIK TEKSTİL VE KONF SAN VE TİC A.Ş., DEMOTEKS TEKSTİL SAN.VE TİC. LTD.ŞTİ., DERA GİYİM SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ, DİDE TEKSTİL HAZIR DIŞ GİYİM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., DND TEKSTİL İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ., ERTEN TEKSTİL VE ÖRME SAN. TİC. LTD. ŞTİ., GÜLSEN TEKS. SAN. VE TİC. A.Ş., İYA TEKSTIL SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI, KREATEKS TEKSTIL A.Ş., LİNO GİYİM SANAYİ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ., MERGÜ TEKSTİL KONF. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., MODALT TEKSTIL KONF. SAN. VE TIC. LTD STI, ONTEKS TEKSTİL MAKİNA GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ., ÖZTEK HAZIR GİYİM SAN. VE TİC. AŞ, RAL TEKSTİL A.Ş., RİKKOTEKS TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ., SEYFELİ DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ., SİR HAZIR GİYİM TEKS. SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. ve YILMAZ TEKS. SAN. TİC. AŞ” olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL