Ekonomi

QNB Sigorta Çalışanları, Kurum İçi Girişimcilik Programı i.deaL'de Yenilikçi Fikirler İçin Yarıştı

Programda finalist olarak seçilen QNB Sigorta çalışanlarının kurduğu 5 farklı takım yarıştı.

QNB Sigorta Çalışanları, Kurum İçi Girişimcilik Programı i.deaL'de Yenilikçi Fikirler İçin Yarıştı

Programda finalist olarak seçilen QNB Sigorta çalışanlarının kurduğu 5 farklı takım yarıştı. 6 hafta süren yoğun bir programdan geçen takımlar iş fikirlerini müşteriler, paydaşlar ve iş birimleriyle doğrulama şansı yakalarken farklı eğitimlerle de desteklendiler. QNB Finansbank ve QNB Sigorta üst yönetiminin de katıldığı ve 12 Haziran’da gerçekleşen final gününde yatırımcı sunumlarının oylanmasıyla dereceler belirlendi ve şampiyon takımlara ödülleri takdim edildi. 

Türkiye’nin en büyük özel bankalarından QNB Finansbank’ın yüzde 100 iştiraki olarak faaliyetlerini sürdüren QNB Sigorta’nın kurum içi girişimcilik programı i.deaL’in şampiyonları belirlendi. QNB Sigorta çalışanlarının sigortacılık ve komşu faaliyet alanlarındaki iş fikirlerini keşfetmek, yeni iş fırsatlarını değerlendirmek ve kurum içindeki inovasyon kültürünü desteklemek üzere tasarlanan programın bu yıl ilki gerçekleşti. Kurum içinde duyurular ile başlayan başvuru sürecinin sonunda belirlenen finalistler süreç boyunca QNBEYOND tarafından mentorluk ve eğitimlerle desteklendiler.

Finalist takımlar, program süresince hem pazar araştırması hem de derinlemesine empatik müşteri görüşmeleri ile problemleri doğrulamaya çalıştılar. Takımlar, sonrasında elde ettikleri iç görülerle birlikte problemlere uygun çözümlerini tasarladılar. Problemlerini daha iyi görselleştirebilmek ve müşteri yolculuklarını resmetmek üzere, her bir projeye sağlanan uzman rehberliğiyle desteklendiler. Prototiplerini oluşturdukları çözümleri çeşitli yöntemlerle test eden takımlar; teknik, hukuk ve uzman iş birimi görüşleri de alarak fikirlerinin olgunlaşmasını sağladılar. Son olarak gelir modelleri ve rekabet analizi üzerine çalışan takımlar, final gününde yatırımcı sunumu gerçekleştirdiler. Programa dahil olarak tasarım odaklı düşünme, yalın kanvas, yatırımcı sunumu gibi eğitimler alan finalistler, süreç boyunca yetkinliklerini geliştirecek farklı deneyimler elde etme şansı yakaladılar.

Etkinliğin finalinde konuşan QNB Sigorta Genel Müdürü Pınar Kuriş, QNB Sigorta’nın hem açık inovasyon hem de kurum içi inovasyona verdiği önemi vurgulayarak, “Girişim iş birliklerinde olduğu gibi, i.deaL programımızda da QNB grubunun yaratıcı fikirlere değer katan merkezi QNBEYOND ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. Kurum olarak mevcut ürün ve hizmetlerimizi mükemmelleştirmeye odaklanırken aynı zamanda sürekli olarak yeni ürünler, hizmetler ve pazarlar üzerine çalışıyoruz. Her an yeni inovasyonların ortaya çıktığı bugünün dünyasında bu şekilde çift yönlü olmayan kurumların işleri her geçen gün zorlaşıyor” dedi. 

Girişimci ruhla iş fikirlerini geliştiren tüm QNB Sigorta çalışanlarına çalışmaları için teşekkür eden Kuriş, yeni fikirleri denemek ve yeni iş yapış şekillerini benimsemek üzere programı ilerleyen dönemlerde de sürdürmek istediklerini vurgulayarak i.deaL’in QNB Sigorta ve QNB Sigorta’lıların girişimcilik kaslarını güçlendirerek çevik iş yapma modelleri için ateşleyici bir güç olacağına inandığını vurguladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL