Ekonomi

REHAU'nun çim saha ısıtma sistemi, kışın bile en iyi antrenman koşullarını sağlıyor

EURO 2024 heyecanı başladı.

REHAU'nun çim saha ısıtma sistemi, kışın bile en iyi antrenman koşullarını sağlıyor

EURO 2024 heyecanı başladı. Seyirciler harika paslar ve güzel goller görmeyi dört gözle bekliyor. Yıl boyunca ideal koşullarda düzenli olarak yapılan antrenmanlarla performanslarını artıran futbolcular ve takımlar kupayı kaldırmak üzere mücadele edecek. REHAU çim saha ısıtma sistemi, tarihi anlara imza atacak hareketler ve unutulmaz gollere yol açacak ideal antrenman koşulları sağlıyor.

Futbolda donmuş zeminde oynamak veya antrenman yapmak imkansız olduğundan, bu ancak ısıtmalı sahalarda mümkün olabiliyor. Mühendislik şirketi REHAU, ilk saha ısıtma sistemini kurdu ve bugün dünya genelinde REHAU’nun polimer uzmanlığıyla donatılmış 443 stadyum bulunuyor. Bu stadyumların 343’ü Avrupa’da yer alıyor ve EURO 2024 maçlarına ev sahipliği yapacak 10 stadyumdan 7’sinde REHAU saha ısıtma sistemi kullanılıyor.

REHAU çim saha ısıtma sistemi, kış aylarında sahanın 1 ila 2°C sıcaklıkta olmasını sağlıyor. Donmayan zemin su geçirgenliğini koruyor ve yağmur suyu sahanın altındaki drenaj sistemine akıyor. 

Çim saha nasıl ısıtılıyor?

Her çim saha ısıtma sistemi, yerel iklim koşulları da dikkate alınarak her stadyum için özel olarak planlanıp hesaplanıyor. Bir stadyum sahası yaklaşık 108 metre uzunluğunda ve 70 metre genişliğinde. Bu alanı saha ısıtma sistemiyle donatmak için 26.000 metreden fazla RAUTHERM borusu gerekiyor. Bu da yaklaşık 30 müstakil evin yerden ısıtmasında kullanılacak miktara eşdeğer. Isıtma sistemlerinde REHAU’nun denenmiş ve test edilmiş PE-Xa 25 x 2,3 ısıtma borusu kullanılıyor ve borular RAILFIX kelepçe rayıyla zemine sabitleniyor. Boruların doğru ve dikkatli bir şekilde montajı, sahanın eşit şekilde ısınmasını sağlıyor. Borunun çapı 25 mm, duvar kalınlığı 2,3 mm ve paletli bir traktörle bile üzerinden geçebilecek derecede dayanıklılığa sahip.

PA-Xa borularının bağlandığı manifold sistemi, REHAU tarafından sahanın bir uzun kenarına monte ediliyor. Bu sistem ters dönüş veya Tichelmann prensibini kullanıyor. Bu teknoloji, tüm yüzeyde tutarlı basınç kayıplarını sağlıyor ve bu da sahanın altında dengeli bir ısı dağılımına katkıda bulunuyor. REHAU ayrıca kurulum alanında her şeyin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor ve planlamaya yardımcı oluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL