Kültür Sanat

Torbalı Belediyesi Çevre Şenliği

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çevre Haftası Şenliği, birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklere sahne oldu.

Torbalı Belediyesi Çevre Şenliği

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çevre Haftası Şenliği, birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklere sahne oldu.

Torbalı Belediyesi’nden Çevre Şenliği

Çevreye verdiği önem, çevreyle ilgili yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Torbalı Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında şenlik düzenledi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çevre Haftası Şenliği, birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklere sahne oldu. Belediye Başkan Vekili Ertan Çelik’in de katıldığı şenlikte, çevre bilincini desteklemeye yönelik çeşitli etkinliklere öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Çeşitli atölyelerin de gerçekleştiği şenlik sonunda katılan öğrencilere Doğa Dostu Çocuk Sertifikası ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

ATÖLYELER ŞENLİĞE RENK KATTI

Torbalı’da bu yıl ilk defa gerçekleşen Çevre Haftası Şenliği’nde, Doğal Krem ve Esans Atölyesi , Eski Tişörtünü Getir Çantanı Götür Atölyesi, Tohum Topu Atölyesi, Kompost Atölyesi gibi çeşitli atölye çalışmaları yapıldı. Ayrıca atık pilleri getiren öğrencilere de sertifikalar verildi. Bitkisel Atık Yağ da toplayan belediye ekipleri, şenlik kapsamında 5 litre bitkisel atık yağını getirene sıvı sabun hediye etti.  Atık materyal sergisi, fidan dağıtımı ve müzik dinletisinin de olduğu şenliğin geleneksel hale getirilmesi planlanıyor. Torbalı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Gökben Yılmaz, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için birlikte hareket etmemiz gerektiğini vurgulayarak, “Toplumumuzun  çevre duyarlılığını artırmak ve sürdürülebilir yaşam tarzlarını teşvik etmek amacıyla bu tür etkinlikleri daha sık yapmayı planlıyoruz” şeklinde belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL