Epilepsi farkındalığını artırmak amacıyla her yıl Şubat ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Dünya Epilepsi Günü kapsamında, Türkiye’nin sembol yapıları, ‘mor alarm’ verdi! Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, epilepsi hastalarının toplumda karşılaştıkları ön yargılarla mücadele etmek için dokuz yıldır sürdürdüğü Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının 10 Şubat Dünya Epilepsi Günü girişimleri kapsamında; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Galata Kulesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleleri, Adana Yavuzlar Köprüsü, Adana Büyük Saat Kulesi ve Amasya Kalesi mor renge büründü.
Epilepsi farkındalığını artırmak amacıyla her yıl Şubat ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Dünya Epilepsi Günü kapsamında, Türkiye’nin sembol yapıları, ‘mor alarm’ verdi!
Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, epilepsi hastalarının toplumda karşılaştıkları ön yargılarla mücadele etmek için dokuz yıldır sürdürdüğü Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının 10 Şubat Dünya Epilepsi Günü girişimleri kapsamında; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Galata Kulesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleleri, Adana Yavuzlar Köprüsü, Adana Büyük Saat Kulesi ve Amasya Kalesi mor renge büründü. Böylece Türkiye’nin dört bir yanında epilepsi farkındalığı için ‘mor alarm’ verildi.
“Hepimiz epilepsi hastası olabiliriz”
Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Nerses Bebek, epilepsi farkındalığı için destek olan tüm kurumlara teşekkür etti ve farkındalığın önemini şu sözlerle vurguladı: “İnsan beyni, düzenli olarak elektrik sinyalleriyle uyarılarak çalışır. Epilepsi, beynin bazı bölgelerinde meydana gelen anormal elektrik sinyalleri sonucu ortaya çıkıyor ve dünya genelinde milyonlarca insanı etkiliyor. Türkiye’de de yaklaşık 1 milyon kişi epilepsi ile yaşıyor. Ancak toplumumuzda epilepsiye dair bilinç istenilen seviyede değil. Epilepsi Farkındalık Araştırması’na göre toplumun yüzde 49’u bu hastalığın kendi başlarına gelebileceğini düşünmüyor. Oysa hepimiz birer epilepsi hastası adayıyız. Basit bir kafa travması, menenjit, sıtma gibi bir rahatsılık geçirmek ya da doğum sırasında bebeğin anne karnında oksijensiz kalması bile epilepsiye yol açabiliyor. Kişiye göre değişen nöbetlerle kendini gösteren epilepsi hastalığı, doğru bir tedavi alan hastaların yüzde 70’i kontrol altına alınabiliyor. Ancak epilepsiyle mücadelede asıl zorluk hastalık değil, toplumsal ön yargılar. İşte bu yüzden 2025 yılını ‘Mor Alarm’ yılı ilan ettik ve Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyamızla epilepsi konusunda bilinç oluşturmaya devam edeceğiz.”
Herkes ‘Mor Alarm’a katılabilir
Epilepsi farkındalığına destek olmak isteyenleri harekete geçmeye çağıran Prof. Dr. Bebek, “İlk adım, bakış açımızı değiştirmek” diyerek şunları söyledi: “Epilepsi hastalığı hakkında bilinçlenmek için Epilepsi İçin Bak sosyal medya hesaplarını takip edebilir ve #EpilepsiİçinBak etiketiyle farkındalık mesajlarınızı kendi hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı