Kültür Sanat

Zafer Bayramı Coşkusu Mustafa Ceceli ile Taçlandı

Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Saray Belediyesi 7.

Zafer Bayramı Coşkusu Mustafa Ceceli ile Taçlandı

Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Saray Belediyesi 7.Uluslararası 14. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali kapsamında Saray’da konser verdi. Ceceli, muhteşem performansıyla on binlerce vatandaşa unutulmaz bir akşam yaşatırken, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’ın yaptığı konuşma geceye damga vurdu.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü, Saray Belediyesi tarafından düzenlenen “Zafer Yürüyüşü ve Mustafa Ceceli Konseri” ile kutlandı. Saat 20.00’da Atatürk Alanı’nda toplanan Saray halkı, ellerinde bayraklarla coşkulu bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Fener alayı ve Zafer Yürüyüşü ile başlayan 30 Ağustos Zafer coşkusu, Mustafa Ceceli konseri ile zirve yaptı.
BAŞKAN TAŞYASAN: “BUGÜN BİR DİRİLİŞİN, BİR VAROLUŞUN HİKAYESİ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, günün anlam ve önemine dair coşkulu bir konuşma yaptı. Başkan Taşyasan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün bir dirilişin, bir uyanışın, bir varoluşun hikayesi… Bugün büyük bir Anadolu Zaferi’nin 102.yıldönümüdür. Yüzyıllarca dünyaya hükmetmiş atalarımızın mirasına sahip çıkma adına; İngiliz’in, Fransız’ın ülkeye el koymaya çalıştığı bu dönemde bu yüce Türk Milleti’ni ayağa kaldıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir destanın yazıldığı gündür 30 Ağustos.

Bildiğiniz gibi Ağustos ayı Türk Ulusunun zafer ayıdır.
Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi,
Sınırlarımızı Doğu Anadolu’ya ulaştıran Otlukbeli Zaferi,
Türk-İslam Birliğini kurduğumuz Çaldıran Zaferi
Türk Dünyasının lideri haline geldiğimiz Mercidabık Zaferi,
Balkanların kilidini açtığımız Belgrad Zaferi,
Batı Avrupa’nın kapılarını açtığımız Mohaç Meydan Zaferi,
ve ezilen halkımıza moral katan tarihten silinmek istenen milletimizin birçok ulusa ışık tuttuğu Büyük Taarruz ’da tıpkı diğerleri gibi Ağustos ayının zaferlerindendir.
Tarih 26 Ağustos 1922; Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, yanında Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak, Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa ile birlikte muharebeyi idare etmek üzere Kocatepe’deki yerlerini alıp taarruz emrini vermiştir.
Tarih 27 Ağustos 1922; taarruz, süngü hücumları ve insanüstü çabalarıyla devam etmiştir. Afyon ele geçirilmiş ve karargah yapılmıştır.
Tarih 28-29 Ağustos; Düşmanın çekilme yolları kapatılmış, çarpışmaya zorlanmış hatta teslim olunması gerektiği kanıtlanmıştır.
ve tarih 30 Ağustos 1922
Düşman ordusunun büyük bir kısmı dört taraftan sarılarak Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ateş hatları arasında bizzat Zafertepe’den idare ettiği savaşta tamamen yok edilmiştir. Son düşman askerini denize döken süreci tamamlayan o meşhur sözü Kütahya Çalköy’de yıkık bir evin avlusundan söylemiştir. “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri. “emrini vermiştir.
30 Ağustos nedir biliyor musun annem?
30 Ağustos nedir biliyor musun babam?
30 Ağustos nedir biliyor musun kardeşim?
30 Ağustos nedir biliyor musun boncuk gözlüm?
30 Ağustos olmasa; İstiklal Marşımız olmazdı…
30 Ağustos olmasa; şanlı bayrağımız dalgalanmazdı…
30 Ağustos olmasa; 5 vakit ezan sesi minarelerimizden yükselmezdi…
30 Ağustos olmasa; Türkiye olmazdı, Tekirdağ olmazdı, Saray olmazdı, siz olmadınız, biz olmazdık…
Anamızla, kardaşımızla, komşumuzla bir olduğumuz gündür 30 Ağustos…
Bir olduğumuz, birlikte olduğumuz gündür 30 Ağustos…
Bir başlangıca, bir devrime imza attığımız gündür 30 Ağustos…
Onurla, gururla ve özgürce söylüyorum ki
Ne mutlu Türküm diyene!
Ne mutlu ki bu vatan uğruna canlarını vermiş aziz şehitlerimize, gazilerimize… Selam olsun, selam olsun, selam olsun…
Ne mutlu ki onu hayata getiren Zübeyde annemize, Ali Rıza Babamıza ve ömrünü bu vatan için harcamış olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun, selam olsun…”
MUSTAFA CECELİ SARAY’I YIKTI GEÇTİ
Başkan Abdül Taşyasan’ın konuşmasının ardından sahne alan DJ Berkay Salas performansı ile Saray’ı coşturdu.
Saray, son yılların en büyük konserine sahne oldu. Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Saray Belediyesi 7. Uluslararası 14. Geleneksel Kültür Sanat ve Barış Festivali kapsamında 30 Ağustos Cuma günü Saray Atatürk Kültür Merkezi önünde konser verdi. Sahne performansıyla Saray’a unutulmaz bir akşam yaşatan Mustafa Ceceli, izleyenlerden büyük alkış aldı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Ceceli, en güzel şarkılarını Saray halkı için seslendirerek 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna ortak oldu.
BAŞKAN TAŞYASAN TEŞEKKÜR ETTİ
Konser sonunda Saray’a unutulmaz bir akşam yaşatan Mustafa Ceceli’ye teşekkür eden Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, kendisine çiçek ve plaket takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL