Gündem

10 bin adet fide vatandaşa dağıtılacak!

Lüleburgaz Belediyesi, Slow Food Trakya ve Kırklareli Ortak Akıl Derneği iş birliğiyle belediyeye ait serada yetiştirilen 10 bin adet yerel tohum vatandaşa dağıtılacak.

10 bin adet fide vatandaşa dağıtılacak!

Lüleburgaz Belediyesi, Slow Food Trakya ve Kırklareli Ortak Akıl Derneği iş birliğiyle belediyeye ait serada yetiştirilen 10 bin adet yerel tohum vatandaşa dağıtılacak. Etkinlik 5 Mayıs Cuma günü saat 14.30’da Kongre Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Çevreci belediye sloganıyla her alanda üretime devam eden Lüleburgaz Belediyesi, ürettiği ürünleri vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor. Lüleburgaz Belediyesi bir yandan ihtiyaç sahibi vatandaşlarla ayçiçek ve buğdaydan elde ettiği un ile ayçiçek yağlarını paylaşırken diğer yandan tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak ve farkındalık oluşturmak için serada ürettiği fideleri vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor. Bu doğrultuda 5 Mayıs Cuma günü saat 14.30’da Kongre Meydanı’nda Lüleburgaz Belediyesi’ne ait serada üretilen ata tohumlarından elde edilen fideler vatandaşa dağıtılacak.

Çeşit çeşit ürün!

10 bin adet ürünün yer aldığı fideler arasında salatalık, zebra domates, pembe domates, açık balık biber, İstanbul tatlı biber, patlıcan gibi sebzeler yer alıyor. Vatandaşlar fideleri ücretsiz bir şekilde alabilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL