Gündem

100. Yıl Konutları'nda Temel Atma Heyecanı

Ödemiş Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100.

100. Yıl Konutları'nda Temel Atma Heyecanı

Ödemiş Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. Yılı onuruna hazırladığı projelerden olan 100. Yıl Konutları’nın temeli atıldı.  

Ödemiş’in en kalabalık mahallelerinden olan Zafer Mahallesi’nde 2 blokta toplam 12 daireden oluşacak 100. Yıl Konutları projesinde temel atma heyecanı yaşandı.  

Zafer Mahallesi Fen Sokağı’nda mülkiyeti Ödemiş Belediyesi’ne ait olan 832,30 metrekarelik arsada hayata geçirilecek 100. Yıl Konutları Projesi için 12 Temmuz 2023 tarihinde yapılan “kat karşılığı inşaat yapım işi” ihalesinin ardından Yazıcıoğlu İnşaat ile 3 Ağustos 2023 tarihinde sözleşme imzalandı. Cumhuriyetimizin 100. Yılı onuruna hazırlanan projenin temel atma törenine Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Yazıcıoğlu İnşaat firması sahibi Sedat Yazıcı ile Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi Üyeleri, Muhtarlar, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda konuşan Yazıcıoğlu İnşaat firması sahibi Sedat Yazıcı, Ödemiş’te yatırımlarını sürdürmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Ödemiş Belediyesi ile şehre yeni bir yaşam alanı kazandıracak örnek bir projeyi Cumhuriyet’in 100. Yılında hayata geçirdiklerini ifade etti. 

 

BAŞKAN ERİŞ: “YÜZ’ÜMÜZDE MUTLULUK, YÜZ’ÜMÜZDE GURUR VAR” 

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında yüz’ümüzde mutluluk, yüz’ümüzde gurur var” diyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ekonomi belediyeciliği ile 1082 kilometrekare yüzölçümüne sahip Ödemiş ilçesinde Belediyeye ait her noktayı en verimli şekilde değerlendirdiklerini, belediyeye gelir sağlayacak çalışmalara imza attıklarını söyledi.  

Derinleşen ekonomik kriz karşısında Belediyelerin, İller Bankası paylarının artırılması gerektiğinin altını çizen Eriş, Belediyelerin halka en çok hizmet veren en yakın kurumlardan olduğunu vurguladı. İzmir’in vergide 40 verip buna karşın 1 alabildiğini hatırlatan Eriş, belediyelerin de sürekli artan maliyetler karşısında hizmet ve proje üretmeye çalıştığını söyledi. 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ADIMLAR ATILACAK 

2024 yılı Haziran ayında tamamlanması hedeflenen 100. Yıl Konutları’nın bir başlangıç olacağına inandığını belirten Eriş, kentin en eski yerleşim alanlarından olan Emmioğlu ve Umurbey mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışması için gerekli imar düzenlemelerini yaptıklarını, Saraçoğlu Konutları’nda da yeni etaplarla vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderileceğini açıkladı. Sağlıklı, adaletli ve yerinde kentsel dönüşüm ile Ödemiş’in Cumhuriyet’in yeni yüzyılına hazırlamak istediklerini söyledi.  

Eriş, geçmişte arsayı belediyeye bağışlayanlara, projeye katkı sunan 1994-1999 dönemi Ödemiş Belediye Başkanı Mimar Münir Bezmez’e, Belediye Meclisi Üyesi inşaat mühendisi Şevket Hasırcı’ya, makine mühendisi Kadir Coşar’a ve elektrik mühendisi Erkan Acar’a teşekkür etti. 

Plaket takdiminin ardından kurban kesilip dualar okundu. Daha sonra 100. Yıl Konutları’nın temeline ilk harç alkışlar eşliğinde konuldu. 

“Kat karşılığı inşaat yapım işi” usulü ile yükselecek 100. Yıl Konutları’nda konutların inşası tamamlandıktan sonra satış sürecine geçilecek. İnşaatın tamamlanması ile birlikte gerekli duyurular yapılacak. Vatandaşlar proje ve süreçle ilgili Ödemiş Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden bilgi alabilecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL