Atasoy Bilgin
Gündem

100’üncü yıl kutlamaları Türkiye’ye umut verecek

Başkan Soyer 9 Eylül hazırlıklarını inceledi:   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül için Gündoğdu Meydanı’nda süren çalışmaları inceledi.

100’üncü yıl kutlamaları Türkiye’ye umut verecek

Başkan Soyer 9 Eylül hazırlıklarını inceledi:
 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül için Gündoğdu Meydanı’nda süren çalışmaları inceledi. Türkiye’deki en büyük organizasyonlardan birine sahne olacak kutlamalara herkesi davet eden Başkan Soyer, “100’üncü yıl kutlamaları Türkiye’ye umut verecek, Türkiye’ye moral verecek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü için tarihe geçecek etkinliklerin hazırlıklarını inceledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en görkemli 9 Eylül kutlamalarına ev sahipliği yapacak Gündoğdu Meydanı’na gelen Başkan Tunç Soyer, artırılmış gerçeklik destekli interaktif teatral şovun yapılacağı dev sahnenin yapım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“Bu coşkuya ortak olmak isteyen herkesi İzmir’e bekliyoruz”
İncelemenin ardından Başkan Soyer, tarihe geçecek 9 Eylül kutlamalarına Türkiye’nin her yerinden yurttaşları davet ederek, “Çok heyecanlıyız. Hakikaten ezberleri bozacak, muazzam bir iş çıkıyor ortaya. 9 Eylül’de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gördüğü en büyük organizasyonu yapacağız derken, onun ne kadar doğru olduğunu da bu vesileyle görmüş oluyoruz. Bu umuda, bu sevince, bu coşkuya ortak olmak isteyen herkesi İzmir’e bekliyoruz. 100’üncü yıl kutlamaları geçekten Türkiye’ye umut verecek, Türkiye’ye moral verecek. Bütün bu içinde yaşadığımız kasveti dağıtacak, değiştirecek bir büyük coşkulu kutlama yapacağız” dedi.

Gündoğdu’da tarihe geçecek görsel şov
Artırılmış gerçeklik destekli interaktif teatral şov toplam 8 bölümden oluşacak ve yaklaşık 40 dakika sürecek. 180 dansçı ve 300 saha çalışanının görevli olduğu etkinlikte 1 orta kule, 6 yan kule ile izleyenlere 360 derecelik bir şov deneyimi yaşatılacak. Aynı anda yüzbinlerce kişi tarafından izlenebilecek toplam bin 300 metrekarelik led ekranın kullanılacağı gösteri Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en büyük şov prodüksiyonu olacak. Gecenin finalinde ise ünlü sanatçı Tarkan konser verecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL