Gündem

102. yıl Etkinlikleri İçin Geri Sayım Başladı

Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102.

102. yıl Etkinlikleri İçin Geri Sayım Başladı

Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yıl etkinlikleri 23 Ağustos’ta Anıtkabir’e çelenk sunumu ve Mangal Dağı Meşaleli Yürüyüş ile başlayacak, program 12 Eylül’de “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu”yla sona erecek.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 102. yıl dönümü yaklaşırken, Haymana Belediyesi tarafından hazırlanan, Son Kale Haymana kutlama programı da şekillendi. 23 Ağustos’ta başlayıp 12 Eylül’de sona erecek etkinlik takvimi her yıl olduğu gibi yine dopdolu.

Meşaleli Yürüyüş 23 Ağustos’ta

Etkinlikler 23 Ağustos sabahı Anıtkabir’e çelenk sunumuyla başlayacak. 23 Ağustos akşamında ise artık gelenekselleşen “Meşaleli Yürüyüş” Mangaldağ Şehitliğinde gerçekleştirilecek. Haymanalılar ellerinde meşaleler dillerinde dualar ve marşlarla bir kez daha şehitler için yürüyecek.

Spor Turnuvaları Bu Sene de Heyecan Katacak

Heyecanlı ve çekişmeli maçlara sahne olan Haymana Mahalleler Arası Futbol Turnuvası Final Maçı etkinlikler kapsamında 26 Ağustos’ta Adnan Sevinç Stadında oynanacak.  8-10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek “Son Kale Haymana İller Arası Kick Boks Turnuvası”nda birçok takım ve sporcu Haymana’da madalya için mücadele edecek.

Sevcan Orhan Türküleriyle Coşturacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Haymana Belediyesi organizasyonuyla, halk müziğinin sevilen ismi Sevcan Orhan 26 Ağustos’ta Cimcime Meydanı’nda Haymanalılara keyifli bir akşam yaşatacak.

Giresun ve Tirebolu Şehitleri Unutulmadı

30 Ağustos Çarşamba günü, kardeş kentler Haymana ve Tirebolu Belediyeleri ile Giresun, Tirebolu ve Haymana sivil toplum örgütleri ortak programında; Sakarya Meydan Muharebesi’nde 42. ve 47. Gönüllü Alaylarından şehit düşen Giresunlu neferler ve 42.Alay Komutanı Tirebolulu Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan, adını taşıyan Şehitlikte anılacak, tüm şehitler için hayır yemeği verilecek.

“Haymana” Temalı Fotoğraf Sergisi 4 Eylül’de

Ankara’nın en kadim İlçesi Haymana’yı, tarihi, kültürü, turizmi, tarımı, insanı ve “Dünyanın Tescilli En İyi Termal Suyu” ile tanıtmak amacıyla hazırlanan “Haymana Fotoğraf Sergisi” Kızılay Metro Sanat Galerisinde vatandaşların ziyaretine açılacak.

Uluslararası Halk Oyunları Festivali

Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yıl etkinliklerinde bu sene ilk kez “Uluslararası Halk Oyunları Festivali” düzenlenecek. Arnavutluk, Azerbaycan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Giresun, Polatlı Belediyesi ve ülkemizin farklı yörelerinden halk oyunları ekipleri 8 Eylül tarihinde Şehitler Meydanı’nda Haymanalılara folklor gösterileri sunacak.

Park Açılışı ve Çocuk Şenliği Sındıran’da

Sındıran mahallesinde 11 Eylül günü,  Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı’nın açılışı ile Çocuk Şenliği düzenlenecek. Yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününe denk gelen şenlikle çocuklar birbirinden eğlenceli aktivitelerle okula “Merhaba” diyecekler.

Sempozyum 12 Eylül’de

23 Ağustos’ta başlayan Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yılı etkinlikleri 12 Eylül’de düzenlenecek “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu”yla sona erecek. Savaşın tarihsel önemi ve İlçenin değerleri, Haymana’nın önde gelen isimleri ve bilim insanları tarafından masaya yatırılacak.

Turgut “İlçemize Yakışır Bir Program Hazırladık.”

Haymana’ya yakışır, hemşehrilerinin beğeneceği dolu dolu bir program hazırladıklarını belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Üstünde titizlikle çalıştığımız, her yaştan hemşehrimizin ilgisini çekebilecek bir etkinlik takvimi oluşturduk. Anıtkabir ziyareti, Meşaleli Yürüyüş ve Şehitleri Anma programları gibi bu aziz kahramanlarımızı unutmadığımız etkinlerimiz var. Spor turnuvaları, Çocuk Şenliği var… Artık gelenekselleşti, diyebileceğimiz etkinliklerimizin yanı sıra Uluslararası Halk Oyunları Festivali gibi bu sene ilk kez düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz de olacak. Haymanamıza yakışır bir program hazırladık. Tüm hemşehrilerimiz davetlimizdir.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL