Atasoy Bilgin
Gündem

11. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Bergamalı gazeteci-yazar merhum Şakir Süter anısına bu yıl 11.

11. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Bergamalı gazeteci-yazar merhum Şakir Süter anısına bu yıl 11. düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.  

 

İzmir’de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla Bergama Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde Bergama Ticaret Odası ile Bergama Kültür ve Sanat Vakfı desteğinde düzenlenen yarışmada kazananlara ödülleri verildi.

 

Bergama Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Başkan Yardımcıları Aşkın Uyar, Cüneyt Umutlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, İGC Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Odası Temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıl, BERKSAV Başkanı Yüksel Altuğ, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Muzaffer Özarun, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Protokol Üyeleri ve Gazeteciler katıldı.

 

Törenin selamlama konuşmasını aile adına Ticaret Odası eski başkanlarından Şakir Süter'in abisi Ali İhsan Süter gerçekleştirdi. Süter, "Kardeşim merhum Şakir fanatik bir Bergamalı idi. Hayatı boyunca gençlerin hep desteklenmesini isterdi. Bu yarışmayı devam ettiren Bergama Belediyesi'ne, Ticaret Odası’na, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı'na, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ve jüri üyelerine teşekkür ederim" dedi.

 

BAŞKAN KOŞTU; “GAZETECİLERİMİZİN YAPTIĞI HER HABER BİZİM İÇİN YOL GÖSTERİCİDİR" 

Ev sahibi olarak konuşmasında gazetecileri selamlayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama’nın yetiştirdiği çok değerli isimlerden ve Türk basın camiasının güçlü kalemlerinden merhum Şakir Süter’i vefatının 15. yılında rahmet ve saygıyla andığını söyledi.

 

11. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni dolayısıyla yaptığı konuşmasında İzmir ve yerel basının birbirinden değerli kalemlerine haberleri için teşekkür eden Başkan Koştu, "İzmir Gazeteciler Cemiyeti’mizi, kıymetli yönetim kurulu üyelerini ve basın mensuplarımızı Bergama’mızda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Türk basın camiasına büyük emek veren ama aramızdan erken ayrılan Şakir Süter'in duayen bir gazeteci olduğuna ve yaşamı boyunca mesleğini onurla yürüttüğüne hep birlikte şahit olduk. Aramızdan çok erken ayrılmış duayen bir gazetecinin, böyle bir yarışma vesilesi ile yaşatılıyor olmasının çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Ayrıca bu tür yarışmaların, gazeteciliği teşvik edici olmasından dolayı ayrı bir değer taşıdığını düşünüyorum. Gazeteci arkadaşlarımızın bizim için yaptığı her bir haber, bizlere yol gösterici olmuştur ve olmaya devam ediyor" dedi.

 

İGC CEMİYETİ GENEL SEKRETERİ MEHLİKA GÖKMEN “GAZETECİLİK HALKIN HABER VE BİLGİ ALMA HAKKINI DÜRÜSTÇE KULLANMAKTIR"

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, 11 yıldır ilk günkü heyecanla devam edilen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'ndan cemiyetin ve şahsının duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Yarışma jürisinin değerli gazetecilerden oluştuğunu, her bir haberi özenle incelediğini konuşmasında belirten Mehlika Gökmen "Bu coğrafyanın yetiştirdiği önemli bir isim, başarılı gazeteci Şakir Süter anısına 11 yıldır Bergama'da çok anlamlı bir etkinlik yapılıyor. Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası ve Bergama Sanat ve Kültür Vakfı desteğiyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti; İzmirli gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak, başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla bu anlamlı yarışmayı düzenliyor. Böylece hem mesleğe katkı sağlanıyor hem de Şakir Süter adı ve anısını yaşatmak adına çok değerli ve anlamlı bir çalışma yapıyor. Gazetecilik halkın haber ve bilgi alma hakkını dürüstçe kullanarak sansüre otosansüre karşı mücadele etmektir. Gazetecinin sorumluluğu kamusal otoriteye, iktidara karşı değil, halka karşıdır. Gazeteci fikir ve ifade özgürlüğünü savunandır. Demokrasi ve çağdaşlıktan yana olandır" dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından gazetecilere ödülleri takdim edildi. Ödül kazanan gazeteciler şöyle;

 

11. ŞAKİR SÜTER GAZETECİLİK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

 

Haber Ödülü: Hande Nayman –İyilik bulaşıcıdır –Demirören Haber Ajansı

 

Röportaj Ödülü: Gökçe Adar Çubukçuoğlu –Harkov-İzmir Hattı / Ukrayna'dan İzmir'e 'zor'unlu yolculuk–9 Eylül Gazetesi 

 

Araştırma İnceleme Ödülü: Ahmet Buğra Tokmakoğlu–Dünya’nın gemi çöplüğü: Aliağa–Ege Telgraf Gazetesi 

 

Fotoğraf Ödülü:Seza Nur Demirparmak–Srebrenitsa kurbanları soykırımın 27. yılında anıldı –Ticaret Gazetesi 

 

İnternet Haberciliği Ödülü:Semra İğtaç Torunlar, Atatürk ıslak imzalı beratları satıyor– Gazete Durum

 

11. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması Özel Ödülleri

 

Vecdi Altay İGC Özel Ödülü: Ceyhan Torlak–Pişkin katil para peşinde –Sabah Gazetesi 

 

Osman Bayatlı Özel Ödülü: Emin Urgun–Bergama’nın kayıp tapınağı Athena Nikephorion – BERTO (Bergama Ticaret Odası Dergisi) 

 

Bergama Belediyesi Özel Ödülü:Mazlum Vesek–Benim Adım Memet–Emekçi Türk halkıyım ben– Ege Telgraf Gazetesi

 

Ekonomi Özel Ödülü (Bergama Ticaret Odası Ödülü): Çağla Geniş–Kapıcılık hapis hayatı gibi–İlkses Gazetesi

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL