Gündem

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 103. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Gerçekleştirildi

12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulünün 103.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 103. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Gerçekleştirildi

12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü sebebiyle, 12 Mart 2024 Salı günü saat 10.00’da Malkara Kültür Merkezinde Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı gerçekleştirildi.

Programa; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Fatih Solmazlar, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Meslek Yüksek Okulu Müdür V.  Öğr. Gör. Metin Dağ, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Tolga Özçoban, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Bilal Erdem, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Vasfi Güner, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, STK Başkanları ve temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Peksöz yapmış olduğu günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Anma programı, video gösterimi, şiirlerin okunması, Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo sunumu, İstiklâl Marşımızı Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması Lise birincisinin, İstiklâl Marşımızı okuması ve “12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve İstiklâl Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, , 95’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Fatih Solmazlar, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Meslek Yüksek Okulu Müdür V.  Öğr. Gör. Metin Dağ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç tarafından ödüllerin takdim edilmesinin ardından anma programı son buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL