Kültür Sanat

14 Yaşındaki genç piyanist İlyun Bürkev Almanya turnesine hazırlanıyor

Günümüzün en önemli piyanist ve pedagoglarından olan Prof.

14 Yaşındaki genç piyanist İlyun Bürkev Almanya turnesine hazırlanıyor

Günümüzün en önemli piyanist ve pedagoglarından olan Prof. Pavel Gililov’un lisans öncesi ilk öğrencisi olan Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde okuyan İlyun Bürkev’den Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir büyük başarı daha imza atıyor. 

Ülkemizin kıymetli genç piyanistlerinden İlyun Bürkev, müzik dünyasının parlak yıldızlarından biri olarak hızla yükselmeye devam ediyor. 14 yaşındaki bu genç yetenek, şimdi ise Almanya’nın en önde gelen orkestralarından biri olan Klassische Philharmonie Bonn ile gerçekleştireceği 11 konserlik bir turneyle müzikseverleri büyülemeye hazırlanıyor. 

 

Genç Piyanist İlyun Bürkev, Henüz 14 Yaşında Berlin Konzerthaus’taki İlk Konserini Verecek

 

25 Eylül-24 Ekim 2023 tarihleri arasında, Berlin Konzerthaus, Bielefeld Rudolf Oetker Halle, Hamburg Laeiszhalle, Hannover, Bonn, Stuttgart Liederhalle, Wiesbaden, Bremen Die Glocke, Karlsruhe, Nürnberg ve Münih Herkulessaal gibi Almanya’nın en prestijli konser salonlarında gerçekleşecek turnede genç piyanist Beethoven’ın 3 numaralı piyano konçertosunu yorumlayacak.

Kendisini müziğe adamış olan genç piyanist, eğitim hayatına Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde günümüzün en önemli piyanist ve pedagoglarından olan Prof. Pavel Gililov’un rehberliğinde devam ediyor. Cumhuriyetin 100. yılında genç bir piyanistimizin bu seviyede bir başarıya ulaşması, müzik dünyasında büyük bir gurur kaynağı olarak görülmektedir. 

Müzikseverler, İlyun Bürkev’in Almanya turnesindeki muhteşem performansını izleyerek Cumhuriyetin 100. yılında yaşanan bu gurur verici başarıya tanıklık edeceklerdir.

Konser Tarihleri / Konser Salonları:

25 Eylül 2023 Berlin / Berlin Konzerthaus: 

26 Eylül 2023 Bielefeld / The Rudolf-Oetker-Halle 

1 Ekim 2023 Hamburg / LAEISZHALLE Hamburg 

1 Ekim 2023 Hannover / LANDESFUNKHAUS HANNOVER

8 Ekim 2023 Bonn / MARITIM HOTEL BONN

17 Ekim 2023 Stuttgart / LIEDERHALLE · BEETHOVENSAAL STUTTGART

18 Ekim 2023 Wiesbaden / FRIEDR.-VON-THIERSCH-SAAL KURHAUS WIESBADEN

21 Ekim 2023 Bremen / DIE GLOCKE BREMEN

22 Ekim 2023 Karlsruhe / KONZERTHAUS KARLSRUHE

23 Ekim 2023 Nürnberg / MEISTERSINGERHALLE NÜRNBERG

24 Ekim 2023 Münih / HERKULESSAAL MÜNCHEN

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL