Gündem

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 18 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da Şehitlik Abidesi önünde çelenk töreni gerçekleştirildi

Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tnk.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 18 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da Şehitlik Abidesi önünde çelenk töreni gerçekleştirildi

Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tnk. Alb. Fatih Solmazlar, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Ogün Durmuş, Malkara Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Metin Dağ, Malkara İlçe Jandarma Komutanı, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Bilal Erdem, Üsteğmen Tolga Özçoban, Siyasi Parti Başkanları ile Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, STK Başkanları, belediye meclis üyeleri, gaziler, Asker-i Erkan, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Anıta sunulmasına ardından Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve okunan İstiklal Marşımızın ardından Şehitlik Abidesi’ndeki tören sona erdi.

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı Nurten Hüsnü Pullukçu İlkokulu öğrencileri tarafından Kültür Merkezinde hazırlanan program ile devam etti.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ve 95’inci Zırhlı Tugay Komutanlığında görevli askeri personel günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirdi.

 Yapılan konuşmalarının ardından program şiirlerin okunması, koro ve müzik dinletisi, “Fransız General’in Anısı” adlı sunum, “Kınalı Hasan” adlı tiyatro gösterimi ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin takdim edilmesiyle son buldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tnk. Alb. Fatih Solmazlar, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul takdim etti.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Gazi Ömer Bey Caminde şehitlerimizin için okutulan Mevlid-i Şerif’in ardından son buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL