Gündem

3.Çumra Sempozyumu Çumra'nın Tarihine Işık Tutuyor

Çumra tarihine, kültürüne, tarımına, mimarisine, kent kimliğine, sosyal yaşamına ve birçok konuya ışık tutacak 3.

3.Çumra Sempozyumu Çumra'nın Tarihine Işık Tutuyor

Çumra tarihine, kültürüne, tarımına, mimarisine, kent kimliğine, sosyal yaşamına ve birçok konuya ışık tutacak 3. Çumra Sempozyumu başladı. 

Çumra Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Çumra Sempozyumu başladı. İlçenin geçmişten bugüne ve geleceğine dair ele alınan konular alanında uzman katılımcıların anlatımları ile sunuldu. Bu kapsamda gerçekleştirilen oturumların Çumra’nın geleceğine pencere açması hedefleniyor. Toplam 7 oturumdan oluşan ve  4 gün sürecek sempozyum sonrası bilim, kültür, sanat, edebiyat ve alanında uzman  insanlar tarafından sunulacak bildiriler, sempozyumun ardından kitap haline getirilecek. 

Sempozyuma dair açıklamalarda bulunan Çumra Belediye Başkanı Recep Candan 3. Çumra Sempozyumu ile birlikte; bilim, tarih, sanat, edebiyat, basın, tarım, turizm, eğitim ve siyaset, spor insanının çalışmalarıyla Çumra’ya ışık tutmayı hedeflediklerini belirtti. Candan açıklamasında;  “Daha önce yapılan toplantılarla ilgili arkeolog, tarihçi, coğrafyacı, mimar, üretici ve edebiyatçı gibi pek çok konuda bildiri sunan konuşmacılarımızın Çumra ile ilgili çalışmaları tartışıldı. Burada sunulan tartışma sonuçları ve oturumlar kitaplaştırıldı. 4 gün boyunca sürecek sempozyumda bir önceki toplantının yapıldığı 2008 yılından sonra Çumra’nın değişen yüzü, sorunları ve çözüm yollarının yanı sıra tarihine ve sosyokültürel geçmişine toplam 40 konuşmacıyla yakından bakmayı böylelikle de  Çumra için herkesin fikrinden faydalanmayı ve katkıda bulunabilir olmayı istiyoruz. Çatalhöyük’ten bu yana tarımın başşehri, barış ve kardeşlik yurdu Çumra’mızın dün – bugün – yarın ekseninde tüm yönleri ile ele alınan 3. Çumra Sempozyumumuzu adeta ilçemizin geleceğine katkı sağlayacak tüm gelişmelere bir kılavuz olması yönüyle çok değerli bir çalışma olarak görüyorum. İlçemiz adına yararlı olacak sempozyumumuzu  bir kitap haline getirmeyi planlıyoruz. Böylelikle çalışmalarımız  gelecek kuşakların yararlanmasına imkan tanıyacak. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL