Gündem

50 girişim yarışacak, milyon liralarla buluşacak, girişimcilik ekosistemi 2023'ü büyük ivmeyle kapatacak

50 girişim yarışacak, milyon liralarla buluşacak, girişimcilik ekosistemi 2023’ü büyük ivmeyle kapatacak   İTÜ Çekirdek tarafından bu yıl 13-14 Aralık tarihlerinde “Hayal et, Cesaret et, Yap”  mottosuyla Uniq İstanbul’da gerçekleştirilecek ve 8 farklı sektörel dikeyde 50 girişimin sahne alacağı Big Bang Startup Challenge’ın merakla beklenen  programı belli oldu.

50 girişim yarışacak, milyon liralarla buluşacak, girişimcilik ekosistemi 2023'ü büyük ivmeyle kapatacak

50 girişim yarışacak, milyon liralarla buluşacak, girişimcilik ekosistemi 2023’ü büyük ivmeyle kapatacak

 

İTÜ Çekirdek tarafından bu yıl 13-14 Aralık tarihlerinde “Hayal et, Cesaret et, Yap”  mottosuyla Uniq İstanbul’da gerçekleştirilecek ve 8 farklı sektörel dikeyde 50 girişimin sahne alacağı Big Bang Startup Challenge’ın merakla beklenen  programı belli oldu. Mustafa Sandal’ın özel bir konser ile enerjiyi katlayacağı etkinlikte yolu geçmiş yıllarda Big Bang’den geçen ve aldığı yatırımlarla büyürerek şu anda  globale açılmış olan üç girişimin başarı hikayelerini paylaşacağı All Star sahnesi gerçekleştirilecek.

 

Teknolojik ürün ve hizmetlerini ticarileştirmeyi hedefleyen girişimcilere büyüme yolculuklarında 360 derece destek sunan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in,en iyi girişimleri kamuoyu ile buluşturduğu Big Bang Startup Challenge’ın programı belirlendi. 13 ve 14 Aralık’ta “The Braves” temasının ön planda olduğu Cesurların Sahnesi Big Bang’de 8 farklı sektörel dikeyde (Enerji, Dijital Sanatlar, ITU Seed, Online Pazar Yeri & Online Platform, Otomotiv & Mobilite, Sigortacılık & İyi Yaşam, Sürdürülebilirlik & Akıllı Şehirler, Yapay Zeka & Blockchain) yılın en iyi 50 girişimi sunumlarını yapacak. 

 

Big Bang sahnesinde bir önceki yıl 341 milyon TL ödül, nakit ve yatırım duyuruldu 

Bu yıl etkinlikte katılımcıları bekleyen yeniliklerden biri de All Star sahnesi olacak. Geçmiş yıllarda yolu İTÜ Çekirdek ve Big Bang sahnesinden geçen ve aldıkları yatırımlarla bugün globale açılmış üç girişim sahnedetecrübelerini paylaşacak. Girişimcilik ekosistemine ev sahipliği yapan Big Bang’de katılımcılar, network’ünü genişletmenin yanı sıra fuaye alanında kurulacak olan girişim stantları ve deneyim alanlarıyla birçok teknolojik yenilik ile tanışma fırsatı bulacak. Girişimlere bir önceki yıl 341 milyon TL’yi aşkın ödül, yatırım ve nakit desteğinin duyurulduğu ve bugüne dek onlarca başarı hikayesine şahitlik eden Big Bang etkinliği tüm teknoloji meraklılarına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

 

Rekabet kadar eğlence de Big Bang’de olacak: Mustafa Sandal’dan özel konser

Sunuculuğunu bu yıl da M. Serdar Kuzuloğlu’nun üstleneceği ve iki gün sürecek Big Bang’in ilk gününde TOP 50 girişim sektörel dikeylere bölünerek sunumlarını yaparken ikinci gün ise girişimlerin ödül ve yatırımları duyurulacak. Ünlü sanatçı Mustafa Sandal’ın özel bir konser de vereceği Big Bang Startup Challenge’da bu yıl TuzBiber Stand-up ekibinden Berk Karan ve Çağla Alkan’in özel gösterisi, DansFabrika ekibinin özel dans şovları veDJ performansı ile heyecan ve coşku hiç azalmayacak. 

 

İTÜ Çekirdek girişimlerinin toplam değerlemesi 1,5 milyar dolara ulaştı 

Her yıl ortalama 500 startup’ı destekleyip Türkiye ekonomisi için milyonlarca dolarlık katma değer yaratan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi, 10 yılı aşkın süredir 4.200’den fazla teknoloji girişimini destekleyerek 1.400’ünün şirketleşmesine katkı sağladı. Girişimlerin 10.000 kişiye istihdam yaratmalarına ve 150 milyon dolar yatırım almalarına destek olan İTÜ Çekirdek’in bünyesinde yer alan girişimlerin yarattığı toplam değerleme ise 1,5 milyar dolara ulaştı.

 

Girişimler için globalin kapıları Big Bang’de açılıyor

12 yıldır İTÜ Çekirdek desteğiyle teknolojilerini geliştiren yüzlerce girişim, Big Bang sahnesinde aldıkları ödül ve yatırımlarla ivmelenerek global başarı hikayelerine ulaştı. Bu girişimler arasında 40’dan fazla ülkeye distribütörlük ağı kuran, Silikon Vadisi’nden yatırım alan, sektörlerin değişmesine sebep olan ve geleceğin unicorn adayı girişimler bulunuyor. Big Bang 2023’te de yine geçmiş yıllarda olduğu gibi çok konuşulacak girişimlerin doğması bekleniyor.

 

Destekçileri güç katıyor 

Big Bang’de; Elginkan Vakfı  Elmas Paydaş; EPDK|Elder ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) Platin Paydaş; AGESA, Akbank, AKSigorta, Aktif Ventures, Anadolu Efes, Anadolu ISUZU, Aveon Global Sigorta, Coşkunöz Eğitim Vakfı, Eczacıbaşı, EnerjiSA, Ford Otosan, ForInvest, Golrang Innovation Center, Smart Güneş Teknolojileri, Teknasyon, Yalçıner Patent ve Yapı Kredi Teknoloji Altın Paydaş olarak girişimlerin ivmelenlerini artırmak amacıyla destek oluyor, geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyor. 

 

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi ve kayıt için; bigbang.itucekirdek.com

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL