Atasoy Bilgin
Gündem

“99. Yılında Lozan Nüfus Mübadelesi” Konulu Panel Düzenlendi

Malkara Kaymakamlığı, Malkara Belediyesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Malkara Kent Konseyi ve Lozan Mübadilleri Derneği’nin iş birliği ile “99.

“99. Yılında Lozan Nüfus Mübadelesi” Konulu Panel Düzenlendi

Malkara Kaymakamlığı, Malkara Belediyesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Malkara Kent Konseyi ve Lozan Mübadilleri Derneği’nin iş birliği ile “99. Yılında Lozan Nüfus Mübadelesi” konulu panel 21 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 10.00’da Malkara Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlendi.

 

Düzenlenen Panele; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Basri Karakuş, Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Öznur Akyol, Malkara Kent Konseyi Üyeleri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Panele konuşmacı olarak katılan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai Öztaş’, Lozan Mübadilleri Vakfı Kurucusu Mütevellisi Sefer Güvenç ve Zeki Akyol 30 Ocak 1923 tarihinde Yunan ve Türk halklarının mübadelesine ilişkin imzalanan sözleşme sayesinde gerek Balkanlardaki Türklerin, gerekse Anadolu’daki Rumların mübadele sırasında ve sonrasında ortak sıkıntılar yaşadıklarını kendi aile öykülerinden de yola çıkarak aktardılar.

 

Panelin ardından konuşma yapan Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel; “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai Öztaş’a, Lozan Mübadilleri Vakfı Kurucusu Mütevellisi Sefer Güvenç’e, konuşmacı Zeki Akyol’a vermiş olduğu değerli bilgilerden dolayı ve yapılan bu güzel çalışmada bizleri bir araya getiren Malkara Kent Konseyine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” diyerek düşüncelerini belirtti.

 

Yapılan konuşmaların ardından Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL