Gündem

Açık Holding'den Cumhuriyet'in 100. Yılına Yaraşır Bir Proje: Cumhuriyet'in Öncü Kadınları 

Açık Holding’den Cumhuriyet’in 100.

Açık Holding'den Cumhuriyet'in 100. Yılına Yaraşır Bir Proje: Cumhuriyet'in Öncü Kadınları 

Açık Holding’den Cumhuriyet’in 100. Yılına Yaraşır Bir Proje: Cumhuriyet’in Öncü Kadınları 

 

Ulu Önder Atatürk’ün liderliğinde işgale karşı destansı bir bağımsızlık mücadelesiyle kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından, Atatürk’ün bize bıraktığı en büyük eser olan Cumhuriyetimizin 100. yaşını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.  

Çeyrek asra yakın süredir, teknoloji sektöründe uluslararası alanda faaliyet gösteren Açık Holding, Cumhuriyet mirasına verdiği önem ve o mirası gelecek nesillere aktarma amacıyla “Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi”ni hayata geçiriyor. Cumhuriyet’in en büyük katkılarından birinin kadın hakları olmasının bilinciyle, Cumhuriyet tarihine adını yazdıran öncü kadınlarla yola çıkarak uzun yıllar sürecek bir projenin de ilk adımını atıyor.

Dünden Bugüne İlham Veren Kadınlar

Kapsayıcı ve eşitlikçi kurumsal kültüründen aldığı güçle Açık Holding, ilkleri başaran kadınların, geçmişte ve geleceğe bıraktığı izleri gün yüzüne çıkaran projenin ilk adımında; Yazar Özlem Özdemir küratörlüğünde Cumhuriyet’in kurulduğu günden bugüne kadınların başarı hikâyelerini halkımıza armağan ediyor. “Cumhuriyet’in Öncü Kadınları” sergisi; Atatürk’ün kadına bakış açısını kronolojik olarak anlatırken Türk kadının haklarını kazanma sürecini bir kez daha gözler önüne seriyor. Sergide, ilkleriyle fark yaratmış 20 kadının kapsamlı biyografilerinin yanı sıra dünden bugüne başarılarıyla ilham veren kadınlara da yer veriliyor. Serginin küratörü Yazar Özlem Özdemir, “Cumhuriyet’in kadına sağladığı kazanımları anlatan bu kapsamda bir sergi ilk kez yapılıyor,” diyerek projenin öneminin altını çiziyor.

Bugün hâlâ aramızda olan öncü kadınların da katılacağı “Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi”, 27 Ekim Cuma günü İstanbul Maslak 42’deki Artopol Sanat Galerisi’nde açılacak ve 2 Kasım 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na armağan olarak ise www.cumhuriyetinoncukadinlari.com adresinde sergilenmeye başlayacak. Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde erişilebilecek sanal sergi sayesinde, Cumhuriyet’in kadınlara sağladığı kazanımların dünyaya ulaşması hedefleniyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL