Spor

Adidas iddialı ülkelerin formalarıyla 2022 FIFA Dünya Kupası için hazır

adidas Arjantin, Almanya, Japonya, Meksika ve İspanya   milli takımlarının, dünyanın en büyük spor sahnesi 2022 FIFA Dünya Kupası’nda giyeceği “İç Saha” ve “Deplasman” formalarını beğeniye sunuyor.

Adidas iddialı ülkelerin formalarıyla 2022 FIFA Dünya Kupası için hazır

adidas Arjantin, Almanya, Japonya, Meksika ve İspanya   milli takımlarının, dünyanın en büyük spor sahnesi 2022 FIFA Dünya Kupası’nda giyeceği “İç Saha” ve “Deplasman” formalarını beğeniye sunuyor. Futbol karşılaşmalarının iddialı altı ülkesi için hazırladığı formalarda performans ve sürdürülebilirliği önceliğinde tutan marka, oyuncuların sahada kendi en iyilerini sergilemelerini sağlayan bir tasarım anlayışıyla formalardaki yaratıcılık ve sadeliği de vurguluyor. 

 

adidas tüm dünyanın büyük bir heyecanla beklediği 2022 FIFA Dünya Kupası için altı iddialı ülkenin formalarını hazırladı. Marka futbol dünyasının en büyük organizasyonu öncesi Arjantin, Almanya, Japonya, Meksika, İspanya milli takımları için dünyanın en büyük spor sahnesinde giyilecek olan “İç Saha” ve “Deplasman” formalarını taraftarların beğenisine sunuyor. Bu altı ülkenin hikayelerinden esinlenen formalarda ülkelerin sanat anlayışları, kültürleri, ulusal kimlikleri ve sahip oldukları taraftar ruhunun yansımaları görülüyor. 

 

Performans ve sürdürülebilirliğin en yüksek önceliğe sahip olduğu formalarda yaratıcılık ve ikonik sadelik de ön plana çıkarıldı. Bununla birlikte vücutla bütünleşerek tam uyum sağlayan formalarla oyuncuların sahada bugüne kadarki en iyi performansı göstermeleri hedefleniyor. 

 

adidas Futbol Kıdemli Tasarım Direktörü Jürgen Rank, futbol tarihinin önemli bir parçası olacak koleksiyonluk bu formalar için “FIFA Dünya Kupası kadar büyük turnuvalar için milli takım formaları hazırlarken, bu tasarımların efsanevi futbol tarihinin bir parçası olacağını her zaman aklımızda tutuyoruz. Bizim için her şeyden önce, dünyanın en büyük futbolcularını en üst düzeyde oyun oynamalarına yardımcı olan performans odaklı kıyafetlerle donatırken; aynı zamanda her zaman cesur, göz alıcı benzersiz ve unutulmaz ikonik tasarımlar içeren kitler oluşturmak çok önemli.” dedi.

 

adidas’ın plastik atıkların sona ermesine yardımcı olmaya devam eden taahhüdü kapsamında bu altı ülke için hazırladığı FIFA Dünya Kupası kitleri 100 geri dönüştürülmüş polyester kullanılarak üretiliyor. Arjantin, Almanya, Japonya, Meksika ve İspanya için otantik nefes alabilir kitler ise 50 Parley Ocean Plastic içeriyor. 

 

Her tişört hafifliğin yanı sıra ısı uygulamalı detaylar da dahil olmak üzere en son adidas kumaş yeniliklerini içeriyor. Arjantin, Almanya, Japonya, Meksika ve İspanya formaları oyuncuların kendilerini rahat hissetmeleri için optimize edilmiş HEAT.RDY teknolojisiyle oyun esnasında serin kalmasına yardımcı olmak için malzemeler ve dokular kullanılarak üretildi. 

 

Arjantin

Arjantin'in deplasman forması, ulusun onurlu duruşundan ve daha adil bir dünya arayışından ilham alıyor. Cinsiyet eşitliğini temsil eden canlı mor tonları, ulusal bayrağın ikonik “Mayıs Güneşi”ne atıfta bulunan ateşli grafiklerle birleşiyor.

 

Almanya

Kalbin üzerine yerleştirilmiş ve altın detaylı, ısı uygulamalı takım arması, Almanya’nın iç saha formasının merkezinde yer alıyor. İlk Almanya formasından ilham alan cesur bir dikey şerit, kusursuz estetiği yeni seviyelere yükseltiyor. Yaka ve gömlek bağlarındaki detaylar, ülkenin bayrağının ikonik renklerini sergiliyor. Deplasman formasında milli bayrağın renkleri kullanılırken takımın oynadığı dinamik futbolu yansıtmak için bulanıklaştırılan “Deutschland”ın “D” harfi takımın ruhunu yakalıyor.

 

Japonya

Kendini ifade etmeyi temsil eden Japonya'nın iç saha forması, üç ayaklı kargalardan ilham alan cesur bir origami tasarımına sahipken, deplasman forması Japonya'nın akıcı stilini yansıtacak şekilde üretildi. Bulanık grafikler aynı zamanda origamiden ilham alıyor ve hızı gösteren tasarım unsurlarıyla buluşuyor.

 

Meksika

adidas, ülkenin eski uygarlıklarına saygısını sunarken, Meksika’nın deplasman formasını Mixtec sanatıyla harmanlayarak ulusun mücadeleci ruhunu ortaya çıkarıyor. Boydan boya göz alıcı tasarımın ortasında, iç yakadaki Quetzalcoatl (Eski Meksika panteonunun en büyük tanrılarından biri olan Tüylü Yılan) sembolü ile insanoğlunun fiziksel yeteneklerinin bir temsili olarak gösteriliyor.

 

İspanya

İspanya’nın eşsiz futbol DNA’sı kullanılarak oluşturulan iç saha formasında renk referansları ile yaka ve gömlek bağlarındaki bayrağa atıfta bulunulurken takımın ünlü koyu kırmızı rengi zamansız tasarımı vurguluyor. Deplasman forması, dünyanın en büyük futbol turnuvasına en son 1982’de ev sahipliği yapan İspanya’nın “ESPAÑA 82” logosundan aldığı dinamik ilhamla dalgalı bir grafiğe sahip.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL