Gündem

Adım Adım Haymana

Adım Adım Ankara turları kapsamında Haymana’yı ziyaret eden Engelsiz Fotoğraf Derneği (ENFOD) Sanatçıları İlçenin tarihi turistik mekânlarının fotoğraflarını çektiler.

Adım Adım Haymana

Adım Adım Ankara turları kapsamında Haymana’yı ziyaret eden Engelsiz Fotoğraf Derneği (ENFOD) Sanatçıları İlçenin tarihi turistik mekânlarının fotoğraflarını çektiler.

Haymana Belediyesi tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Belediye’nin ev sahipliğinde Haymana’yı gezen Engelsiz Fotoğraf Derneği sanatçıları tarihi turistik mekânlarını ve İlçe’nin doğal güzelliklerini fotoğrafladılar.

Cimcime Sultan Termal Tesislerinde ağırladığı ziyaretçilere Haymana’nın tarihi, kültürü ve bugüne kadar Belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği ve kazanıldığı topraklar olan İlçemiz kadim uygarlıklara dayanan geçmişiyle de dikkat çekiyor. Yüksek rakımı, temiz havası, doğal güzellikleri önemli değerleri. Hayvancılığın yaygın olduğu İlçemiz doğal, lezzetli et ve süt ürünleriyle dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra Dünyanın tescilli en iyi termal suyuna sahibiz. Sındıran mahallemize özgü Zarif Akyıldızı Çiçeği yeni marka değerimiz olmaya aday. Bütün bu özelliklerimiz İlçemizi bir cazibe merkezi yapmaya aday kılıyor. Bizler de bu özelliklere sahip İlçemizi tanıtmaya ve İlçemizin potansiyelini arttırmaya devam ediyoruz.” dedi. 

Fotoğrafçıların ilk durağı 4000 yıllık geçmişiyle, Hitit uygarlığının izlerini günümüze taşıyan Gavur Kalesi oldu. Gavur Kalesi’nin fotoğraflarını çeken sanatçılara, bölgede yüzey araştırması yapan Doç. Dr. Derya Yılmaz tarafından alanın tarihçesini anlattı.

Ziyaretçiler daha sonra İlçe Merkezinde bulunan Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Şehitliği ve Çaldağ Tanıtım Merkezini ziyaret edip Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana’nın savaştaki rolü hakkında bilgi aldılar. Kışla Hastanesi ve Mangaldağı Şehitliklerini de gezen ENFOD sanatçıları Şehitliklerin fotoğraflarını çektiler.

Son Durak Sındıran ve Zarif Akyıldız Çiçeği

Haymana’yı neredeyse adım adım gezen fotoğrafçıların son durağı Sındıran Mahallesi oldu. Yöresel lezzetleri tadan ziyaretçiler, kahvehanede bir araya geldikleri Sındıranlılarla sohbet etti. Daha sonra Sındıran’ın doğal güzelliklerini ve mağaralarını gezen fotoğrafçılar Haymana’nın yeni marka değeri Zarif Akyıldızı Çiçeği’nin yetiştiği alanı da dolaşıp bu güzel çiçeği fotoğrafladılar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL