Gündem

AgeSA, Baba Oğulun Hayallerine Destek Oldu

AgeSA, Baba Oğulun Hayallerine Destek Oldu   Yaşlanmayla ilgili tabuları yıkmayı, toplumda var olan negatif algıyı pozitife çevirmeyi amaçlayan AgeSA, “Her Yaşta Yollarda” projesiyle 81 yaşındaki Neptün Bozkır ve 51 yaşındaki oğlu Cenk Bozkır’ın motosikletle Sicilya turu hayalini gerçeğe dönüştürdü.

AgeSA, Baba Oğulun Hayallerine Destek Oldu

AgeSA, Baba Oğulun Hayallerine Destek Oldu

 

Yaşlanmayla ilgili tabuları yıkmayı, toplumda var olan negatif algıyı pozitife çevirmeyi amaçlayan AgeSA, “Her Yaşta Yollarda” projesiyle 81 yaşındaki Neptün Bozkır ve 51 yaşındaki oğlu Cenk Bozkır’ın motosikletle Sicilya turu hayalini gerçeğe dönüştürdü. 13 gün süren macera dolu seyahatin ardından baba oğul gelecek yolculukları için şimdiden planlama yapmaya başladı.

 

“Her Yaşta” kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle 2019 yılından itibaren Türkiye’de “yaşlanma” ile ilgili toplumsal sorunu ele alan ilk şirket olan AgeSA, yaşın hayallerin önünde bir engel değil sadece bir rakam olduğunu “Her Yaşta Yollarda” ile bir kez daha kanıtladı. 81 yaşındaki Neptün Bozkır ve 51 yaşındaki oğlu Cenk Bozkır, motosikletle Sicilya turu hayalini AgeSA desteğiyle gerçeğe dönüştürdü. Baba oğulun 26 Eylül’de İpsala’dan başlayan yolculuğu, 8 Ekim’de İtalya’nın Trieste şehrinde tamamlandı. İkili, yaklaşık 3500 km’lik parkuru scooter motosikletleri ile kat etti.

 

Baba oğul Etna Yanardağı’na tırmandı

İtalya’da ilk önce Brindisi şehri ve az seyyahın seyahat ettiği Puglia bölgesini gezen baba-oğul; Alberobello’nun Hobbit tarzı evlerini ziyaret etti. Ardından Calabria bölgesine geçen ikili; Sicilya’daki ilk durakları Messina’da şehrin motosiklet kulübü tarafınca sürpriz bir törenle karşılandı. Ünlü yönetmen Luc Besson’nun baş yapıtı “Derinlik Sarhoşluğu” filminin doğal seti Taormina’yı gezen baba-oğul; otomobillerin dahi zorlukla çıkabildiği, halen faal 3357 m. yüksekliğindeki Etna Yanardağı’na motosikletleriyle tırmandı. Catania şehrinin ardından, meşhur “Godfather filminin mekanı” olan Palermo’nun renkli sokaklarını dolaştı. Genova ve Toskana Vadisi’ndeki dünyanın en ünlü motosiklet müzesinin bulunduğu Pontedera kasabasını ziyaret ettiler. Toskana bölgesinin eşsiz manzaraları altında kırsalda sürüş yapan ikili; İtalya’da son uğrak noktaları Trieste şehri ardından İstanbul’a döndü. 

 

“Hayallerimizi gerçekleştirmenin yaşı yok!”

Yol boyunca yaşlarını ve nereden geldiklerini duyanların şaşkın bakışları ve tebrikleriyle karşılaştıklarını söyleyen Neptün Bozkır, “Bence hayallerimizi gerçekleştirmenin yaşı yok! Bunu oğlumla birlikte çıktığımız bu seyahatle kanıtladığımıza inanıyorum. 81 yaşındayım, kimilerine göre evde köşemde oturup bulmacamı çözmeliyim. Ne işim var, İtalya’da? Ben hayatıma güzellik katmanın, oğlumla birlikte yeni anılar biriktirmenin, hayallerimi gerçeğe dönüştürmenin 81 yaşında da mümkün olduğunu gösterdim. Umarım, yaptıklarım yaşıtlarıma da cesaret verir” dedi.

 

“Senin yaşında biri için motosikletle böyle bir seyahat delilik” dediler

Babasıyla birlikte gelecek yolculukları için şimdiden planlama yapmaya başladıklarını anlatan Cenk Bozkır ise seyahatlerine dair şunları anlattı: “İpsala’dan çıkış yaptığımızda şiddetli bir fırtına vardı. Selanik girişi ve Olimpos dağları tırmanışında şiddetli yağıştan ve fırtınadan, yoldaki tüneller sayesinde kıl payı kurtulduk. Babamla birlikte unutulmaz anlar yaşadık. Bu yolculuğu planlarken birçok kişi bana “Senin yaşında biri için motosikletle böyle bir seyahat delilik! Bir de babanı yanına alıyorsun” dedi. Ama ben babamla yıllardır hayalini kurduğumuz bu seyahatten vazgeçmedim. AgeSA’da bu yolculukta yanımızda oldu. AgeSA’ya çok teşekkür ediyor, herkesi hayallerinin peşinden koşmaya çağırıyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL